Friss hírek

A riválisok nem engedik autóba ülni Alonsót

Nem adtak engedélyt a Renault Forma-1-es csapatának riválisai arra, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso autóba üljön a decemberi, fiatal pilóták számára fenntartott abu dhabi teszten.

A spanyol versenyző jövőre a francia istálló színeiben tér vissza a Forma-1-be, nemrég pedig már kipróbálhatta a csapat idei autóját egy filmforgatási napon.

A jövőre már Alpine néven szereplő Renault F1-es csapata azt szerette volna elérni, hogy Alonso a szezonvégi teszten is autóba ülhessen. Az abu dhabi gyakorláson eredetileg a mezőny tagjai körözhettek volna 18 colos gumikkal szerelt „öszvérautókkal”, ám mivel az új technikai szabályok bevezetését 2022-re halasztották, a szabályalkotók úgy döntöttek, a fiatal pilótáknak tartják fent a programot.

Úgy tudni, a McLaren, a Ferrari, a Racing Point és a Haas azon csapatok közé tartozott, mely nem hagyta jóvá a Renault számára, hogy Alonsót ültesse egyik autójával.

A szabályok egyébként lehetővé teszik, hogy egy olyan pilóta is autóba pattanjon a fiatalok tesztjén, aki két éve nem versenyzett már a Forma-1-ben, ám csak abban az esetben, ha egy szezon közbeni versenyzőcsere miatt van szükség néhány extra kilométerre.

A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul frusztrált, amiért keresztbe tett nekik néhány rivális, ugyanakkor még mindig bízik abban, hogy az FIA engedélyt ad Alonsónak a körözésre.

„A szokásos dolog volt, próbáltak egy kicsit játszadozni… De a legtöbb csapat pragmatikusan állt hozzá. Csak azt reméljük, hogy az FIA is így tesz. A Renault nagyon sokat tesz a fiatal versenyzőkért” – mondta a szakember.

Alonso egyébként ezen a héten újra autóba ül, egy kétéves F1-es autóval körözhet Bahreinben.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl megerősítette, ők is ellenezték, hogy Alonso csatlakozzon a fiatal pilótákhoz Abu Dhabiban. A wokingi gárda egyébként a Racing Pointhoz hasonlóan várhatóan ott sem lesz a fiatalok tesztjén – egész egyszerűen azért, mert nincs olyan fiatal pilótájuk, akit autóba tudnának ültetni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!