A riválisok továbbra sem értik a Ferrari motorfölényét - F1VILÁG.HU

A riválisok továbbra sem értik a Ferrari motorfölényét

HIRDETÉS
Számos kérdést intézett a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA) a Ferrari motorjainak legalitásával kapcsolatban a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner állítása szerint azonban nem kaptak válaszokat a szövetségtől.
Sebastian Vettel, Ferrari

Az olasz istálló kétségkívül nagyot lépett előre V6-os erőforrásával idén, Charles Leclerc belgiumi és olaszországi győzelme pedig egyértelmű jele annak, a Ferrari motorjai jelenleg kimagaslanak a Forma-1-es mezőnyben.

Azt a riválisok továbbra is csak találgatják, honnan a Ferrari elképesztő motorereje, teóriák persze vannak: az egyik, hogy a maranellóiak a megengedettnél több energiát nyernek az akkumulátorból, míg egy másik elmélet szerint az üzemanyag-felhasználásra, illetve az olajégetésre vonatkozó regulákat játsszák ki az olaszok.

Az FIA álláspontja mindenesetre továbbra is az: a Ferrari autói megfelelnek a szabályoknak.

„Momentán a Renault, a Honda és mi, a Mercedes nagyjából egy szinten vagyunk” – mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója az Auto Motor und Sport című lapnak.

„Csupán a Ferrari emelkedik ki – méghozzá nagyon komolyan!”

Az egyik rivális csapat magát megnevezni nem kívánó tagja hozzátette: „Valami nagyon okos megoldással kellett előállniuk. Ha legális a dolog, akkor minden, amit tehetünk, hogy kalapot emelünk előttük.”

A Red Bull csapatát irányító Christian Horner elárulta, számos kérdést intéztek az FIA-hoz a Ferrari-motorok legalitásával kapcsolatban, de nemigen kaptak választ.

„Számos kérdést intéztük az FIA felé, de nem kaptunk semmiféle választ.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!