Friss hírek

A Sauber a győzelmet sem zárja ki

A Sauber istálló névadó csapatfőnöke, Peter Sauber nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy alakulata még az idei évben győzelmet ünnepelhet a Forma-1-ben.


A Sauber istálló névadó csapatfőnöke, Peter Sauber nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy alakulata még az idei évben győzelmet ünnepelhet a Forma-1-ben.

A svájci kiscsapat Sergio Perez révén idén már kétszer állhatott dobogóra: a mexikói tehetség Malajziában második lett, miután Fernando Alonsóval harcolt a győzelemért, míg legutóbb, Kanadában a harmadik helyen intette le a kockás zászló.

Hirdetés
 

Peter Sauber úgy véli, jó esélyük van arra, hogy újra dobogóra álljanak.

„Ha csapatként sikerül mindent kihozni magunkból, más szóval mindent jól csinálunk péntek reggeltől kezdve vasárnap estig, akkor jó eredményt érhetünk el” – mondta Sauber.

„Hét verseny után teljesen világos, hogy a C31-es elméletileg minden pályán gyors tud lenni.”

Arra a kérdésre, hogy van-e esélye a Saubernek a futamgyőzelemre, a szakember így felelt: „A szezon előtt nem számítottam arra, hogy bárki is felteszi nekem ezt a kérdést. De most, hét futam és hét különböző győztes után egyre inkább úgy tűnik, lehetséges. Malajziában nagyon közel kerültünk a győzelemhez. A további dobogós helyek megszerzése reális célkitűzésnek tűnhet. Ennek előfeltétele természetesen, hogy a versenyzőink jó rajthelyről vághassanak neki a versenynek.”

Privát csapatról lévén szó a Sauber nem tud olyan komoly összegeket fejlesztésekre fordítani, mint a gyári alakulatok, Peter Sauber szerint azonban a hinwili gárda rendkívül hatékonyan képes dolgozni, így nem aggódnak a folytatás miatt.

„A négy nagycsapat természetesen más financiális lehetőségekkel rendelkezik, mint a privát csapatok a középmezőnyben. De ez semmiféleképpen nem gátol bennünket. A mi erősségünk a hatékonyság. Az első fejlesztési csomag, melyet Barcelonában vittünk pályára, megmutatta, hogy mire vagyunk képesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Sauber a győzelmet sem zárja ki
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!