Friss hírek

A Sauber az FIA és Todt segítségét kéri

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn arra szólította fel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, Jean Todtot, mihamarabb lépjen a kiscsapatok anyagi problémáinak ügyében.


A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn arra szólította fel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét, Jean Todtot, mihamarabb lépjen a kiscsapatok anyagi problémáinak ügyében.

Az elmúlt hetekben két csapat – a Caterham és a Marussia – is távozott a Forma-1-ből, ám rajtuk kívül több istálló is financiális nehézségekkel küzd.

Ezek egyike a Sauber, melynek csapatfőnöke, Monisha Katelborn úgy véli, Todt és az FIA az utolsó reményük, mivel sem a nagycsapatok, sem Bernie Ecclestone nem hajlandó segíteni.

A szakember mindazonáltal tudja, sok oka nincs a bizakodásra, Todt ugyanis még a szezon elején elfogadott költségvetési plafont sem tudta beiktatni egyes alakulatok vétója miatt.

„Nagyon óvatosnak kell lennünk, hiszen amikor legutóbb rá támaszkodtunk és megvolt az egyhangú megállapodás, végül semmi nem történt” – mondta Kaltenborn.

„Tényleg azt szeretnénk, hogy mindenki számára működjön a dolog, az FIA pedig irányító szervezetként sokat tehet. Elvégre ez az FIA bajnoksága.”

„Mi vagyunk a legmagasabb szintű versenysorozata a szervezetnek, az FIA-nak, vagy elnökének pedig be kell látnia, a jelenlegi irányítás alatt bizony megváltozott a Forma-1 DNS-e. Bárki megmondhatja, hogy ez egy nagyon rövidlátó gondolkodás – van öt nevünk, de négy vesztesünk egy év alatt.”

„A második évben még több pénzt áldoznak minderre, és aztán lelépnek. És akkor mi lesz? Ki marad itt?”

Habár Kaltenborn elismeri, anyagilag nehéz helyzetben van a Sauber, sem ők, sem a másik két problémákkal küszködő csapat – a Force India és a Lotus – nem adja fel, és nem tűrik, hogy kivezessék őket a Forma-1-ből.

„Mindent meg fogunk tenni, mind a hárman – azért, hogy itt legyünk. Miért is kellene elfogadnunk – már hogyha ez az elképzelés –, hogy megpróbálnak kivezetni bennünket a sportágból?”

„Nem hinném, hogy olyan egyszerűen ki lehet mondani azt, hogyha nincs meg a pénzed, ne versenyezz – mert mindhárom csapatnak van pénze. De képzeljük csak el, miért akarna bárki is csatlakozni a Forma-1 mezőnyéhez, ha nem akarjuk, hogy mások is jöjjenek?”

„A jelenlegi magas költségeket nézve kinek éri meg, hogy pénzt áldozzon erre az egészre?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek