Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

A Sauber idén nem tud lehetőséget adni Szirotykinnak

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Sauber idén nem tud lehetőséget adni Szirotykinnak

A Sauber istálló kizárta annak a lehetőségét, hogy még az idei évben pályára küldje pártfogoltját, Szergej Szirotykint a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein.


A Sauber istálló kizárta annak a lehetőségét, hogy még az idei évben pályára küldje pártfogoltját, Szergej Szirotykint a versenyhétvégék pénteki szabadedzésein.

A fiatal orosz versenyző azt követően került képbe a Saubernél, hogy orosz befektetők mentették meg a svájci bázisú csapatot a totális csődtől.

Szirotykin menedzsmentje korábban bízott abban, hogy versenyző péntekenként lehetőséget kaphat a bizonyításra, azonban a csapat jelezte, hogy erre biztosan nem lesz esélye, ugyanis nem rendelkezik a szükséges szuperlicensszel.

„Meg kell néznünk, hogy milyen lehetőségeink vannak Szirotykin számára” – mondta a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn. „Tudom, hogy beszéltek pénteki edzésekről, de ez nem lesz lehetőség, hiszen nincsenek meg a megfelelő engedélyei.”

„Megvizsgáljuk, hogy milyen lehetőséget tudunk biztosítani számára, hogy kilométereket szerezzen, és biztosítani, hogy a jövő évben versenyezhessen számunkra a Forma-1-ben.”

Szirotykin még csak most fogja betölteni tizennyolcadik életévét, így egyesek azt gondolják, hogy túl fiatal a Forma-1-hez. Kaltenborn azonban elmondta, hogy azt fogják tenni, ami a fiatal versenyző karrierje számára a legjobb.

„Ismerjük a lehetőségeinket” – mondta. „Voltunk már hasonló helyzetben korábban, jóllehet nem ilyen fiatal versenyzővel. Komolyan vesszük a felelősséget és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobban felkészítsük a jövő évre.”

„Most bizonyos kritériumokat teljesítenie kell és nekünk azon kell lennünk, hogy ehhez lehetőséget biztosítsunk számára.”

Egyesek arról is pletykáltak, hogy az új befektetőkkel Kaltenbornnak távoznia kell, azonban maga az érintett elmondta, hogy erről soha nem volt szó.

„Itt vagyok és tervezem, hogy itt is maradok” – folytatta. „Soha nem is volt beszédtéma ez, így nem is értem, hogy honnan jönnek ezek a híresztelések.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!