Friss hírek

A Sauber leigazolta Perezt a 2011-es idényre

A Sauber Motorsport hétfői közleményében hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötött Sergio Perezzel a következő idényre, így a mexikói versenyző lesz Kamui Kobyashi csapattársa 2011-ben.


A Sauber Motorsport hétfői közleményében hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést kötött Sergio Perezzel a következő idényre, így a mexikói versenyző lesz Kamui Kobyashi csapattársa 2011-ben.

Perez, aki már évek óta az Escuderia Telmex tehetségkutató programjának aktív résztvevője, a második helyen végzett a tavalyi évben a GP2-ben, miután négy futamgyőzelmet aratott, beleértve a nagy presztízsértékű Monte-Carlói Nagydíjat.

Hirdetés
 

„A Forma-1 minden fiatal versenyző álma, és most ez az álom úgy tűnik, hogy valóra válik” – mondta a mexikói, aki megjárta a ranglétrát a motorsportban.

„Bár teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy ez egy hatalmas kihívás és felelősség, nagyon boldogan fogadom el ezt az ajánlatot, és büszkén fogom képviselni a hazámat a motorsportok legmagasabb kategóriájában.”

„Köszönetet szeretnék mondani Peter Saubernek, hogy hisz bennem, és minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet kihozzak ebből a csodálatos lehetőségből.”

A Sauber Motorsport azt is bejelentette, hogy szerződést kötött a Telmex-szel, és a szintén mexikói telekommunikációs cégóriás jelentős felületet kap autóin a következő idénytől, mellyel minden bizonnyal biztosítva lesz a csapat szereplése a Forma-1-ben.

„A Sauber nem csak egy nagyon sikeres versenycsapat, hanem egy erős tehetségfelkutató, hiszen számos nagy tehetség itt kezdte meg pályafutását, továbbá Sauber úr az egyik legelismertebb személy a sportban” – mondta a Telmex vezére, Carlos Slim.

„Döntésük, miszerint leszerződtetik Sergiót, egy hatalmas lépés karrierjében, hogy egy élversenyző válhasson belőle, aki Mexikót képviselheti.”

„A Telmex és versenyzői projektje, az Escuderia Telmex számára szintén egy nagy előrelépés a mai bejelentés, és nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy mexikói versenyzőt a Forma-1-be juttatnunk a Sauber istállóval.”

Peter Sauber a következőkkel folytatta: „A Telmex már évek óta jelen van a motorsportban, és számos kategóriában támogat versenyzőket.”

„Most elértek arra a szintre, hogy a csúcskategóriában is képviseltessék magukat, és nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy ezt a lépést velünk teszik meg. A Telmex egy csodás cégóriás, és egy erős partnere a csapatunknak. Már alig várjuk, hogy kezdetét vegye mindannyiunk számára gyümölcsöző együttműködésünk.”

A mindössze húsz esztendős Perez lesz az első mexikói versenyző a Forma-1-ben Hector Alonso Rebaque óta, aki 1977 és 1981 között volt jelen a királykategóriában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!