A Sauber nagyot igazolt a Force Indiától - F1VILÁG.HU

A Sauber nagyot igazolt a Force Indiától

A Force India minap távozó technikai igazgatója, James Key veszi át Willy Rampf helyét a BMW Sauber istállónál, ahol a technikai részleg vezetéséért fog felelni a jövőben, árulta el szerdai közleményében a svájci bázisú alakulat.

A Force India minap távozó technikai igazgatója, James Key veszi át Willy Rampf helyét a BMW Sauber istállónál, ahol a technikai részleg vezetéséért fog felelni a jövőben, árulta el szerdai közleményében a svájci bázisú alakulat.

Key kedd este jelentette be, hogy tizenkét év után elhagyja a silverstone-i bázisú gárdát, ahol a Jordan, a Spyker, a Midland, és jelenleg a Force India székel, azonban azt akkor még nem árulta el, hogy hol folytatja pályafutását.

A Sauber istálló viszont nem várt sokat, és mai közleményében hivatalosan is megerősítette, hogy a 38 éves angol szakember veszi át Willy Rampf helyét a technikai igazgatói székben, miután a csapatnál tett látogatása meggyőzte arról, hogy igenis van keresnivalója a hinwili bázison.

“Már az első alkalommal, mikor láttam a létesítményeket Hinwilben, tudtam, komoly lehetőségek nyílhatnak meg előttem, ha megegyezek a csapattal” – mondta Key.

A Sauber az elmúlt évek során komoly technikai hátteret épített ki még a BMW-vel közösen, ami a német cégóriás távozását követően megmaradt, így az erőforrások adottak ahhoz, hogy felvegyék a harcot a legnagyobbakkal.

“Hatalmas potenciál van a Sauber istállóban, és a Forma-1 folyamatosan változó világában úgy érzem, hogy nagyon jó helyen áll a csapat jelen pillanatban. A szélcsatorna, a szuperszámítógép, a géppark, és a csapat szakértelme igencsak csábító.”

“Köszönettel tartozom egykori csapatomnak az elmúlt 12 évért, de már alig várom, hogy megkezdhessem a munkát új szerepkörömben. Köszönöm Peter Saubernek, és az egész csapatnak ezt a kiváló lehetőséget.”

A csapat tulajdonosa, Sauber úr csakis szuperlatívuszokban tudott beszélni új igazolásukról, akinek irányítása alatt komoly eredményeket ért el a Force India a tavalyi évadban, amit mi sem bizonyít jobban, mint Giancarlo Fisichella pole pozíciója és második helyezése a Belga Nagydíjon.

“Fiatal kora ellenére, James több mint tíz éves forma-1-es tapasztalattal rendelkezik, és ezt a 2009-es autó is jól bizonyítja” – mondta a csapatfőnök. “James egy privát csapattól érkezik, és tudja, hogy miként kell dolgozni limitált költségvetésből. Velünk igen magas szintű technikai lehetőségei lesznek.”

Rampf egyébként elmondta, hogy önszántából hagyja el a csapatot, és adja át a helyét április végén kollégájának, akivel egész áprilisban együtt fog dolgozni, és minden tudását megpróbálja átadni neki ebben az egy hónapban.

Hirdetés

“Mikor egy forma-1-es csapat technikai igazgatójaként tevékenykedsz, a munka az első, minden más ennek van alárendelve” – magyarázta Rampf. “Szenvedéllyel végeztem a munkám az elmúlt tíz évben, de most eljött az idő, hogy átadjam valaki másnak a stafétabotot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!