A Sauber nem aggódik jövő évi felállása miatt - F1VILÁG.HU

A Sauber nem aggódik jövő évi felállása miatt

A Sauber ügyvezetője, Monisha Kaltenborn elmondta, hogy csapata egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy kik ülnek majd autóikba a követező idényben, hiszen jelenleg csakis az idei szezonra koncentrálnak.


A Sauber ügyvezetője, Monisha Kaltenborn elmondta, hogy csapata egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy kik ülnek majd autóikba a követező idényben, hiszen jelenleg csakis az idei szezonra koncentrálnak.

Sergio Perezt az elmúlt időben több csapattal – köztük a Ferrarival – is kapcsolatba hozták, miután eddig kiválóan teljesít az idei évben. A mexikói versenyző már kétszer felállhatott a dobogóra, és a Scuderia tehetségkutató programjának tagja, így egyesek Felipe Massa helyettesét látják benne.

Kaltenborn azonban elmondta, hogy egyáltalán nem nyugtalan a kialakult helyzet miatt.

„Egy szezonra választjuk meg versenyzőinket, így ebből a szempontból nincs változás” – mondta a szakember a Forma-1 hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában.

„Nem aggódunk. Még csak a bajnokság felénél járunk és bízunk abban, hogy sikeres lesz számunkra, így versenyzőink is erre fókuszálnak. Ami pedig a jövőt illeti, most nem ez a téma, teljesen nyugodt vagyok.”

Kaltenborn azt is hozzátette, hogy másik versenyzőjük, Kamui Kobayashi a látszat ellenére semmit nem veszített lendületéből, gyengébb eredményeinek csakis az az oka, hogy nem úgy jöttek ki számára a dolgok, ahogy szerették volna.

„Nem gondolom, hogy Kamui tempót veszített volna Sergióval szemben. Valóban, az eredmények azt mutatják, hogy a teljesítménye egy kissé visszaesett, de nem ez a helyzet, mindössze arról van szó, hogy nem volt szerencséje” – magyarázta.

„Szóval azt mondhatom, hogy a dolgok egy kicsit Sergio kezére játszottak, miközben Kamui több ízben szerencsétlen volt, önhibáján kívül. De mivel még a szezon fele hátra van, Kamui simán kilábalhat ebből, és lemásolhatja Sergiót.”

Az ügyvezető azt is hangsúlyozta, hogy bár még csak a szezon fele ment le, eddig teljes mértékben elégedett mindkét versenyzője teljesítményével.

Hirdetés

„Mindketten kiválóan teljesítenek. Azt pedig ne feledjük el, hogy Kamui harmadik, Sergio pedig csak második szezonját teljesíti a Forma-1-ben. Kiváló kommunikációs kapcsolatban állnak a mérnökökkel, a csapattal, és mindig szívesen látják őket a gyárban, ahova sok tapasztalatot visznek.”

„Továbbá úgy vélem, mindkét pilóta megfelelően viselkedik. Természetesen néha az indulatok eluralkodnak, de ez csak azért van, mert mindketten nagyon fiatalok. Szóval elégedett vagyok az eddigiekkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!