Orosz Nagydíj

A Sauber nem ijedt meg Morris távozásától

Nem tulajdonított komoly jelentőséget főtervezője, Matt Morris elvesztésének a Sauber Forma-1-es csapata.


Nem tulajdonított komoly jelentőséget főtervezője, Matt Morris elvesztésének a Sauber Forma-1-es csapata.

A múlt hétvégi Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban derült ki, a szakember elhagyja a svájci kiscsapatot, a továbbiakban pedig a McLaren Mercedesnél folytatja pályafutását főmérnökként.

Morris helyét hétfőn Eric Gandelin vette át a Saubernél.

„Ez csupán egy természetes mozgolódás az F1-es paddockban” – mondta Monisha Kaltenborn, a hinwili gárda csapatfőnöke az AUTOSPORT-nak.

„Olykor egyesek úgy döntenek, csapatot váltanak, mi pedig már kiválasztottuk az utódját, aki meggyőződésem szerint a megfelelő személy arra, hogy átvegye ezt a pozíciót. A mi szakmánkban soha nincs komoly figyelmeztetés egy ilyen döntés előtt, ez része az egésznek. Nagyon gyorsan kell reagálni, mi pedig már megoldottuk ezt a dolgot.”

Kaltenborn szerint zökkenőmentesen megy majd Gandelin munkába állása. A szakember korábban a Prost csapatánál tevékenykedett, mielőtt a Sauberhez szerződött.

„Jó ideje tagja már ennek a csapatnak, és eddig is nagyon szorosan együttműködött a tervezői osztállyal.”

A McLaren és a Sauber egyelőre még nem állapodott meg arról, hogy Matt Morris mikor állhat munkába új csapatánál. Kaltenborn mindazonáltal úgy véli, hamarosan ezt is tisztázzák, így a szakember akár már idén bemutatkozhat a wokingi gárdánál.

„Szerintem nagyon gyorsan megoldjuk ezt a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS