A Sauber sokat vár a módosított F-csatornától - F1VILÁG.HU

A Sauber sokat vár a módosított F-csatornától

HIRDETÉS

A Sauber istálló újdonsült technikai igazgatója, James Key elmondta, hogy csapata gőzerővel dolgozik F-csatornája továbbfejlesztésén, melytől már a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon komoly előrelépést remél.


A Sauber istálló újdonsült technikai igazgatója, James Key elmondta, hogy csapata gőzerővel dolgozik F-csatornája továbbfejlesztésén, melytől már a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon komoly előrelépést remél.

A svájci bázisú gárda volt az első, aki lemásolta a McLaren által először bevetett F-csatornát, azonban az abban rejlő lehetőségeket még nem tudta teljes mértékben kiaknázni a rendszer bonyolultsága miatt.

Key azonban elmondta, hogy csapata egy átdolgozott rendszert viszi pályára Barcelonában, ahol reményei szerint az új javítócsomaggal közelebb kerülhetnek ellenfeleikhez, miután eddig még egyetlen pontot sem szereztek az idei évben.

„Lesz néhány újításunk Barcelonában, ami a legtöbb csapatról szintén elmondható” – mondta a szakember, aki a múlt hónapban igazolt át a Force Indiától. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy újabb előrelépést érjünk el saját F-csatornánkkal.”

„Ez egyértelműen egy olyan technológia, amely végül minden autóba bekerül a szezon során, azonban a mi csapatunknak már van némi tapasztalata a rendszerről, az első futamokról, ami mindenképpen előnyt jelenthet számunkra.”

„Ezen felül lesznek még további újítások az autón, főleg a hátsó részén, és a diffúzornál. Ez egy átfogó javítócsomag, és bízunk abban, hogy segíthet jobbá tenni az autót, és sikerül felszabadítanunk a rejtett tartalékainkat.”

A csapat spanyol pilótája, Pedro de la Rosa is optimista, és bízik abban, hogy sikerül jobb eredményt elérnie hazai közönsége előtt, egy olyan pályán, ahol a téli teszteken már kipróbálhatták versenygépüket, és nem is teljesítettek rosszul.

„Egy kiváló téli tesztet teljesítettünk ezen a pályán, és érzéseim szerint az autónk sokkal jobban fog feküdni Barcelonában, mint az elmúlt versenypályákon” – mondta a veterán versenyző.

„A Spanyol Nagydíjon továbbá egy új aerodinamikai csomagot is bemutatunk. Biztos vagyok abban, hogy a verseny végén nagyon közel leszünk pontszerző helyekhez, vagy akár pontokat is szerezhetünk, ami eddig bizonyos okok miatt még nem sikerült az idei évben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!