Friss hírek

A Sauber szerződést hosszabbított versenyzőivel

Mindkét versenyzőjével szerződést hosszabbított a Sauber Forma-1-es csapata 2016-ra – a hinwili kiscsapat csütörtökön, a Hungaroringen jelentette be mindezt.


Mindkét versenyzőjével szerződést hosszabbított a Sauber Forma-1-es csapata 2016-ra – a hinwili kiscsapat csütörtökön, a Hungaroringen jelentette be mindezt.

A brazil Felipe Nasr, valamint a svéd Marcus Ericsson az idei szezont megelőzően csatlakozott a svájci istállóhoz, jövőre pedig a Sauber színeiben folytathatják.

Hirdetés
 

„Nagyon örülök, hogy a Sauber még egy évre bizalmat szavazott nekem” – mondta Ericsson, aki az idei szezonban mindezidáig 5 pontot szerzett a Saubernek.

„Jól indult az év, és érdemes megemlíteni, hogy első pontjaimat már rögtön az évadnyitó versenyen meg tudtam szerezni. Egyre jobban megismerek mindenkit a csapatnál, és úgy érzem, nagy tartanak versenyzőként.”

Első évében Felipe Nasr is többször szerzett már pontot a Sauberrel, az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon például ötödikként intette le a kockás zászló.

„Nagyszerű, hogy egy újabb szezont eltölthetek a Saubernél. Az, hogy szerződést hosszabbítottam a csapattal, egy fontos lépés pályafutásomban” – nyilatkozta a brazil.

„Az évad első felében értékes tapasztalatokat gyűjtöttem úgy a versenyzést, mint a személyemet tekintve. A célom, hogy segítsem a csapatot, és hozzájáruljak a jövő évi autó fejlesztéséhez is.”

A csapatot irányító Monisha Kaltenborn kifejtette, meggyőződése, hogy jól döntöttek azzal, hogy újabb egy évre bizalmat szavaztak versenyzőpárosuknak.

„Teljes mértékben hiszünk Marcus és Felipe tehetségében és tudásában” – mondta a szakember.

„Mindketten szolid teljesítményt nyújtottak eddig, értékes tapasztalatot gyűjtöttek és nagyon gyorsan tanultak. Fiatal koruk ellenére profin dolgoznak, úgy a pályán, mint azon kívül.”

„És mindketten érintettek már a jövő évi, C35-ös versenyautó fejlesztésében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!