Friss hírek

A Saubernek nagyon hiányzik egy szimulátor

Felipe Nasr szerint az új rajtszabályok miatt komoly hátrányt jelent majd a Sauber Forma-1-es csapatának az, hogy nincs saját szimulátora, ahol felkészülhetne a jelentősnek mondható változásokra.


Felipe Nasr szerint az új rajtszabályok miatt komoly hátrányt jelent majd a Sauber Forma-1-es csapatának az, hogy nincs saját szimulátora, ahol felkészülhetne a jelentősnek mondható változásokra.

A soron következő, belgiumi versenyhétvégétől kezdődően a Forma-1-es versenyzők jobbára magukra lesznek utalva a rajtok során, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis szigorít a rajtprocedúrákra vonatkozó szabályokon, és a csapat mérnökei nem nyújthatnak segítséget a pilótáknak.

Hirdetés
 

A Sauber újonc versenyzője, Felipe Nasr azt mondja, riválisaikhoz képest ők hátrányban lehetnek majd Belgiumban.

„Az, hogy nincs szimulátorunk, negatív tényező, ez kétségtelen, és ezzel a csapat is tisztában van. Ezért is próbálunk kitalálni valamit a jövő évre” – mondta a brazil.

„Az csak pozitívum lehet egy versenyző számára, ha jól felkészül egy hétvégére, kipróbálja a technikákat, az íveket, a féktávokat. A szimulátorban rengeteg mindent lehet gyakorolni a hétvégéket megelőzően, szóval nélküle nyilván tovább tart megtanulni egy új pályát.”

„Kipróbáltunk különféle dolgokat, sok videót néztünk, és amíg vannak szabadedzések, addig nem okoz ez olyan nagy problémát. Azonban a szimulátor a legjobb mód arra, hogy pótoljuk az elvesztett pályaidőt, ráadásul most Spától kezdődően új szabályok vonatkoznak a kuplunghasználatra, ez pedig szintén olyasvalami, amit ki lehet próbálni a szimulátorban.”

„Magyarországon már kipróbáltunk bizonyos procedúrákat. Nehéz lesz tökéletes rajtot venni a rengeteg információ nélkül, de elvégre mindenki egy csónakban evez. Minden, amire hajtunk, az a következetesség. Könnyebb elrontani, mint tökéletesre csinálni mindent, szóval amíg van egy sztenderd, addig jó.”

„De örülnék, ha lenne szimulátorunk, hiszen kipróbálhatnánk ezeket a dolgokat.”

Az istálló újonnan kinevezett technikai igazgatója, Mark Smith megerősítette, a Sauber valóban szeretné, ha a közeljövőben saját szimulátorában dolgozhatna.

„A szimulátor rajta van a kívánságlistánkon, de reálisnak kell lennünk ezzel a bizonyos listával kapcsolatban” – mondta a szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!