A Saubernél állítják, stabil lábakon áll az Audi F1-es projektje - F1VILÁG.HU

A Saubernél állítják, stabil lábakon áll az Audi F1-es projektje

A Sauber csapatvezetője, Alessandro Alunni Bravi Austinban cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint veszélybe került az Audi 2026-os Forma-1-es bemutatkozása.

Mint ismert, a német gyártó az új motorszabályok 2026-os bevezetésekor a Sauber partnereként érkezik meg az F1-be, az elmúlt hetekben-hónapokban azonban többször is felütötte a fejét a pletyka, miszerint az Audi visszatáncolna a királykatóriás szerepléstől. A francia sajtóban nemrég az a hír járta, van esély arra, hogy az Audi F1-es programját végül a testvérmárka Porsche veszi majd át.

A Sauber csapatát vezető Alessandro Alunni Bravi ugyanakkor a belga RTBF televíziós csatornának nyilatkozva cáfolta ezt. Állítja, az Audi Forma-1-es projektje stabil lábakon áll.

“Az Audi-projekt rendkívül izgalmas. Rengeteg a tennivaló, de minden jól össze van hangolva. Egy szolid és fontos projekt. Ez alegizgalmasabb projekt a Forma-1-ben az elmúlt 10 évet tekintve” – mondta az olasz szakember.

Bravi egyébiránt nem a Sauber csapatfőnöke, jelenleg az istálló kinevezett vezetőjeként tevékenykedik a versenyhelyszíneken, miközben Andreas Seidl a hinwili központból irányítja a dolgokat – többek között az Audival való közös munkát is. A jogász végzettségű Bravi korábban versenyzők menedzsereként dolgozott – kezdetben Nicolas Todt és tehetségei mellett, később azonban saját céget alapított, mely többek között Robert Kubicát és Stoffel Vandoorne-t is segítette.

“Én valójában azért lettem jogász, hogy harcolni tudjak a maffia ellen Olaszországban. Nagyon fontos volt ez a karrieremben, mert egy jogászi struktúrát adott a mindennapi életemben is. A motorsport viszont egy egyedülálló szenvedély, szóval lehetőségem volt dolgozni F1-es újságíróként, és aztán megpróbáltam kihasználni ezt a lehetőséget arra, hogy jogászként dolgozzam az F1 világában, különösen fiatal versenyzőkkel és csapatokkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!