A Saubert nem zavarja, hogy Leclercet lenyúlhatja a Ferrari - F1VILÁG.HU

A Saubert nem zavarja, hogy Leclercet lenyúlhatja a Ferrari

HIRDETÉS
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Sauber Forma-1-es csapatát irányító Frederic Vasseur elárulta, nem aggasztja, hogy a szezon végén jó eséllyel elveszítik ifjú tehetségüket, Charles Leclercet, aki Kimi Räikkönen helyét veheti át a Ferrarinál.

Leclerc a Francia Nagydíjon újra pazar formát mutatott: az időmérő edzésen a 8. rajtkockát szerezte meg, a vasárnapi versenyen pedig ismét pontot szerzett, miután a 10. pozícióban intette le a kockás zászló.

Múlt héten olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Ferrari eldöntötte, hogy az ifjú monacói veheti át Kimi Räikkönen helyét 2019-re. Az F1VILÁG értesülései szerint ezt akár már az Olasz Nagydíjon bejelentheti a patinás olasz istálló.

Bár Leclerc oszlopos tagja a Sauber csapatának, és kétségkívül a hátán viszi az istállót, Fred Vasseur csapatfőnököt nem aggasztja az ifjú versenyző esetleges távozása.

„Elvégre ez a gazdagok problémája. Sokkal jobb érzés félni attól, hogy elveszítesz valamit, mint akarni valamit. Jó érzés ez” – mondta a szakember a Motorsport.com kérdésére.

„Tudjuk, hogy fejlődünk – fejlődik a vállalat, minden egyes terület, minden egyes részleg. Mindenki őrültmód nyomja, Charles pedig része a rendszernek, a csapat egyik oszlopa.”

„A Sauber csapatfőnökeként az én dolgom az, hogy a jelenlegi helyzetre összpontosítsak. Nem akarok túl sokat agyalni a jövőn. Rengeteg a tennivaló csapaton belül a versenyzőkkel, Charles-lal és Marcusszal [Ericsson], a legfontosabb pedig az, hogy koncentráltak maradjunk és nem agyaljunk sokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!