A sprintfutamok taktikai izgalmakat hozhatnak az F1-es hétvégékre - F1VILÁG.HU

A sprintfutamok taktikai izgalmakat hozhatnak az F1-es hétvégékre

HIRDETÉS
Az Alpine technikai igazgatója, Pat Fry szerint stratégiai izgalmakat hozhatnak a sprintfutamos F1-es hétvégék, amennyiben azokért pontokat is osztanak majd a 2021-es szezonban.
Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A521.
Alpine F1 Team Filming Day, Wednesday 3rd March 2021.

A Forma-1 Bizottsága megszavazta a sprintfutamok rendezését, azonban az még kérdés, hogy hol rendezhetnék meg az idei évben a szombati versenyeket, amelyeknek eredménye alapján rajtolna a vasárnapi nagydíj.

A Forma-1-es sprintfutamok időmérőjét a tervek szerint pénteken tartanák, ami jelentősen megrövidíti a hétvégi felkészülést a csapatok, így az Alpine számára is. 

„Ami a kasznit vagy a hétvégét illeti, más lesz. Lesz nyilván egy egyórás edzés, mielőtt a beállításokat be kell fagyasztanunk” – mondta Pat Fry, az istálló technikai igazgatója. „A leszorítóerő és minden más miatt oda kell majd figyelnünk, izgalmas lesz. Különösen ilyenkor, hiszen csak egy egyórás edzés lesz és megyünk az időmérőre.”

„Szóval más lesz” – folytatta a szakember. „Úgy gondolom, ez a jobb felkészülésre ösztönöz majd minket, de ez mindenki számára ugyanaz, el kell fogadnunk és próbálkoznunk kell.”

Fry szerint az is fokozza majd az izgalmakat, hogy a csapatok nem ugyanúgy tekintenek majd a sprintfutamokra, mint a vasárnapi versenyre, ha kevesebb pontot osztanak majd szombaton. 

„Elég érdekes lesz látni, hogy hogyan versenyeznek a csapatok: vajon tényleg megpróbálnak majd mindkét versenyre úgy tekinteni, mintha az lenne az egyetlen, hogy a legjobb pontokat érjék el? Szóval szerintem különböző taktikák lesznek, amit majd követnek. Érdekes lesz látni, hogy hogy alakul majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!