Friss hírek

A Stefan GP kénytelen volt lefújni e heti tesztjét

Bár a múlt héten összeszerelte a Toyota idei évre tervezett modelljére épülő autóját, a Stefan GP kénytelen volt lefújni a hét második felére tervezett tesztprogramját, ugyanis nem sikerült gumikat szereznie.

Bár a múlt héten összeszerelte a Toyota idei évre tervezett modelljére épülő autóját, a Stefan GP kénytelen volt lefújni a hét második felére tervezett tesztprogramját, ugyanis nem sikerült gumikat szereznie.

A szerb csapat a múlt héten összerakta és beindította Toyota motorral szerelt autóját, azaz készen állt arra, hogy megkezdje első tesztjét új versenygépével, ám a tervnek lőttek, legalábbis egyelőre.

Zoran Stefanovich már a múlt héten jelezte, hogy még nem sikerült gumikat szereznie az e heti tesztre, hiszen a Bridgestone csak az indulási joggal rendelkező forma-1-es csapatokat szolgálhatja ki, de bízott abban, hogy megkapják a GP2-es abroncsokat.

Hirdetés
 

Igen ám, de a japán cégóriás jelezte, hogy ilyen rövid idő alatt nem tudja leszállítani a kért termékeket, így a szerb csapat gumi híján kénytelen volt lefújnia e heti tesztjét, jóllehet minden adott lett volna ahhoz, hogy pályára vigye a Stefan 01-es modellt.

“Jelenleg nem tudunk tesztelni, és próbálunk megoldást találni. Nincsenek gumijaink, és nem fogunk olyan gumikon tesztelni, amik félő, hogy nem bírják azt a nagy megterhelést, amit egy forma-1-es autó generál” – mondta Stefanovich az Autosportnak.

“Most meg kell néznünk, hogy mik a lehetőségeink, de mindenképpen kell találnunk valami megoldást, hogy mielőbb orvosolni tudjuk ezt a problémát, hiszen mihamarabb meg kell kezdenünk a tesztelést.”

A Stefan GP továbbra sem mondott le az idei bemutatkozásról, jóllehet még nincsen érvényes nevezése a forma-1-es bajnokságra, és addig nem is lesz, amíg az egyik új csapat, például az US F1 vissza nem lép, amelyre elég nagy az esély, hiszen az amerikaiak már jelezték, hogy azt szeretnék, ha az FIA engedélyezné, hogy kihagyhassák az első négy futamot.

“Arra számítunk, hogy a helyzet hamarosan tisztázásra kerül. Mindenki tudja, hogy néhány csapat problémákkal küzd, és most arra várunk, hogy tisztázzák a helyzetet” – mondta a csapattulajdonos, aki már versenyzőit is meg szeretné nevezni.

“Már megegyeztünk (Kazuki) Nakajimával, és arra számítunk, hogy hamarosan (Jacques) Villeneuve-vel is aláírhatjuk a szerződésünket. Úgy gondoljuk, hogy ez egy remek döntés részünkről, és számára is van értelme.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Stefan GP kénytelen volt lefújni e heti tesztjét
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!