A Super Aguri bízik benne, hogy az első tízben marad - F1VILÁG.HU

A Super Aguri bízik benne, hogy az első tízben marad

A Super Aguri technikai igazgatója, Mark Preston elmondta, csapata már most elérte év elején kitűzött céljait, így ha ezen a héten befejeződne számukra a szezon, akkor is boldogok lennének.

A Super Aguri technikai igazgatója, Mark Preston elmondta, csapata már most elérte év elején kitűzött céljait, így ha ezen a héten befejeződne számukra a szezon, akkor is boldogok lennének.

A japán kiscsapat, amely a tavalyi évben debütált a Forma-1-ben, eddig fantasztikus szezont teljesít, hiszen Takuma Sato révén már az idény negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon megszerezte első világbajnoki pontját.

Sato a Kanadai Nagydíjon is szárnyalt, ahol a hatodik helyet kaparintotta meg a többszöri biztonsági autós periódus után. A Honda által támogatott kiscsapat jelenleg a konstruktőrök bajnokságának nyolcadik helyén áll, megelőzve a Hondát, a Spykert, és a Toro Rossót.

Preston elmondta, ha csapata két helyet visszacsúszna, még az is remek eredmény lenne számukra.

“Az előszezonban három célja volt a csapatnak: az első, hogy legalább egyszer bekerüljön a kvalifikáció második körébe, a második, hogy megszerezze első világbajnoki pontját, valamint az, hogy a konstruktőrök versenyében az első tíz hely egyikén végezzen” – mondta Preston.

“Jelenlegi eredményeink pedig ezt messze felülmúlják, nem is számítottunk ilyen áttörő sikerre másfél évvel ezelőtt. A szezonnyitón Melbourne-ben, nem hogy bekerültünk a kvalifikáció második körébe, de egyik autónk az utolsó etapba is bejutott. Első pontunkat már Barcelonában megszereztük Takuma révén. Ezt a versenyt soha nem fogjuk elfelejteni, hiszen csapatunk itt írta be magát a Forma-1 történelemkönyvébe.”

“Jelenleg négy pontunkkal kiváló helyen állunk a konstruktőrök versenyében, így egyelőre a harmadik célunkat is elértük, ám Franciaországban saját bőrünkön tapasztalhattuk, hogy milyen versenyképes a Forma-1-es mezőny. Korábban a 107%-os szabály miatt akár ki is eshettél a versenyből, ám Magny-Cours-ban mindössze 102% választotta el a legjobbat a legrosszabbtól. Ez hihetetlen” – tette hozzá a Super Aguri szakembere.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!