A Super Aguri jövőre sem szeretne változtatni felállásán - F1VILÁG.HU

A Super Aguri jövőre sem szeretne változtatni felállásán

HIRDETÉS

A Super Aguri készen áll megtartani versenyzőit a 2008-as idényre, miután a japán gárda vezetése teljes mértékben meg van elégedve a Takuma Sato Anthony Davidson párossal az idei évben.

A Super Aguri készen áll megtartani versenyzőit a 2008-as idényre, miután a japán gárda vezetése teljes mértékben meg van elégedve a Takuma Sato Anthony Davidson párossal az idei évben.

Annak ellenére, hogy még egyik versenyzőnek sincs szerződése a 2008-as idényre, minden jel arra utal, hogy a Super Aguri változatlan felállással kezdi meg a jövő évet. Takuma Sato szerződése már csak formalitás, ugyanis a japán versenyző köré épült a csapat, és mindenki elégedett lehet teljesítményével, miután két alkalommal is pontot szerzett az idei esztendőben.

Ugyan Anthony Davidson még nem szerzett pont a csapatnak, a brit versenyző kimagasló teljesítménye az időmérő edzéseken, és a folyamatosan gyorsuló sebessége a versenyeken arra ösztönözheti a japánokat, hogy gondolkodás nélkül hosszabbítsanak vele.

“Meg szeretnénk tartani versenyzőinket. Ez a célunk” – mondta a Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto az Autosportnak.

“Elégedettek vagyunk a munkájukkal. Anthony rengeteget fejlődött az idei évben, egyre jobban megy a versenyeken. Az időmérő edzéseken mindig is gyors volt, de már a versenyen is egyre jobb. Sato viszont fantasztikus munkát végez. Lenyűgöző, hogy mennyit komolyodott Takuma. A rajtoknál szinte kivétel nélkül négy-öt helyet ugrik előre, ami hihetetlen.”

Davidson esélyei a Super Aguri jövő évi versenyzői ülésére jócskán megnőttek a Török Nagydíjat követően, ahol a fantasztikus tizenegyedik helyre kvalifikálta magát. A brit versenyző elmondta, teljes mértékben meg van elégedve idei teljesítményével, csak azt sajnálja, hogy nem tudott felállni a dobogóra Kanadában, ahol a biztonsági autós periódusoknak köszönhetően erre majdnem a versen végéig megvolt minden esélye.

“Remek” – mondta. “Úgy érzem, az idei év eddig nagyon jól alakul számomra. Sajnos nem voltak olyan sikereim, mint Takumának, és nem is akarom elvenni tőle az érdemeit, de nagy szerencse is kell ahhoz, hogy valaki pontokat szerezzen.”

“Kanadában én is pontokat szerezhettem volna, de nem volt szerencsém. Ez egy ilyen sport. Azonban bízom benne, hogy az olyan versenyek után, mint amilyen a török is volt, az emberek felfigyelnek rám. Jó hallani, hogy a csapat meg van elégedve a teljesítményemmel. Én is örülök a sikereiknek.”

Azt követően, hogy a spanyol befektető, Alejandro Agag előrehaladott tárgyalásokat folytat a Super Aguri vezetésével egy esetlege részvénycsomag vásárolásáról, egyre több hír kering arról, hogy a japán kiscsapat spanyol versenyzővel vág neki a 2008-as idénynek.

Audetto azonban cáfolta a híreket: “Tárgyalásban állunk Agaggal, ám mivel még csak a megbeszélések elején vagyunk, nem is kívánunk erről beszélni. Lehet, hogy spanyol versenyzőt szeretne, de erről én még nem hallottam és nem is valószínű, hogy ez megvalósulhat 2008-ban. Talán egy jó tesztszezon után 2009-ben csatlakozhat a versenycsapathoz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!