Friss hírek

A Super Aguri rajthoz állhat Melbourne-ben

A Super Aguri vezetése pénteken megerősítette, hogy versenyzői rajthoz állnak majd a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, jóllehet továbbra is bizonytalan a kiscsapat jövője.

A Super Aguri vezetése pénteken megerősítette, hogy versenyzői rajthoz állnak majd a március közepén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, jóllehet továbbra is bizonytalan a kiscsapat jövője.

A japán alakulat az e heti barcelonai tesztprogramot is kihagyni kényszerült, ám a vezetőség elmondása szerint ennek nem anyagi okai voltak.

A Super Aguri résztulajdonosa, Fumio Akita a Reuters hírügynökségek elárulta, azért kellett kihagynia csapatának az e heti tesztprogramot, mert egyes alkatrészek nem érkeztek meg időben a helyszínre.

“Azért kellett lefújnunk az egészet, mert néhány elem nem érkezett meg időben” – mondta a szakember. “Mindezek ellenére készen leszünk a szezon kezdetéig. Tavaly sem voltunk könnyű helyzetben, és ez idén sem változott. Azonban ott leszünk a szezonnyitón Melbourne-ben. Egyáltalán nem aggódunk amiatt, hogy esetleg ki kell hagynunk az első futamot.”

A Super Aguri csapatvezetője, Aguri Suzuki jelenlegi is Japánban tartózkodik, hogy befektetőket toborozzon alakulatához, amely a legkisebb költségvetéssel rendelkezik a Forma-1-ben.

“A megbeszélések javában folynak, és ahogy azt már korábban mondtam, három nagyobb befektetővel állunk tárgyalásban” – magyarázta Akita. “Természetesen a jövőre kell gondolnunk, és arra, hogy mi a legjobb a csapatnak.”

Az indiai székhelyű Spice Group már hónapok óta tárgyalásban áll a kiscsapattal egy esetleges részbeni felvásárlásról, azonban Akita elárulta, a teljes tulajdonosváltást sem tartja kizártnak.

“Akár 100 százalékban is eladhatjuk a csapatot. Azonban egy olyan befektetőt vagy szponzort keresünk, amely a csapat mögé áll, és mindenben támogatja. Az, hogy miként végződnek a tárgyalások, nagyon sok mindentől függ.”

“Azonban óvatosnak kell lennünk, mert ha nincs Aguri Suzuki, akkor nagy valószínűséggel Honda motor sincs. Persze az megint egy más történet, ha valaki odajön hozzánk és azt mondja, biztosítani tudom a BMW motorokat a csapatnak.”

“Azonban még ha el is adjuk a csapatot, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy személyi változások lesznek, és elveszítjük a Super Aguri nevet” – tette hozzá Akita.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!