A szervezők cáfolják, hogy veszélyben a bakui verseny

A Forma-1-es Európa Nagydíj szervezői cáfolták, hogy veszélybe került az idei bakui verseny megrendezése az olajárak hirtelen zuhanása miatt.


A Forma-1-es Európa Nagydíj szervezői cáfolták, hogy veszélybe került az idei bakui verseny megrendezése az olajárak hirtelen zuhanása miatt.

Csütörtökön kaptak szárnyra olyan hírek, miszerint Azerbajdzsán anyagi problémái miatt elképzelhető, hogy a kormány mégsem áldoz annyi pénzt a futam megrendezésére, mint amennyit eredetileg tervezett.

A bakui verseny szervezői azonban hamar cáfolták ezt és kijelentették, az olajárak, illetve az ország valutájának helyzete nincs hatással a júliusi futam lebonyolítására.

„A Manat értékének csökkenése nem lesz hatással az első azerbajdzsáni Forma-1-es versenyre” – mondta a bakui versenypálya szóvivője.

„Amikor az Európa Nagydíj büdzséjét elfogadták, eredetileg is amerikai dollárban kalkuláltak. Ennek eredményeképp pedig nem számítunk semmilyen változásra a jelenlegi költségvetéssel kapcsolatban.”

„A versenypálya természetesen osztozik a nemzeti valuta elértéktelenedésével kapcsolatos aggodalmakban. És természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy egy ilyen nagyszabású esemény megrendezése komoly költségekkel jár.”

„Ugyanakkor továbbra is állítjuk, hogy a gazdasági előnye egy F1-es versenynek rövid- és hosszú távon is óriási.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS