Orosz Nagydíj

A szezon végén rendezhetik meg a Bahreini Nagydíjat

Bernie Ecclestone csütörtökön elárulta, teljességgel kizárt, hogy nyáron pótolják az elhalasztott Bahreini Nagydíjat, ám az lehetséges, hogy a szezon későbbi felében mégis megrendezésre kerül a futam.A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone a BBC-nek adott nyilatkozatában csütörtökön elárulta, teljességgel kizárt, hogy nyáron pótolják a törölt Bahreini Nagydíjat, ám az lehetséges, hogy a szezon későbbi felében mégis megrendezésre kerül a futam.

Az üzletember elmondta, a Motorsport Világtanáccsal (WMSC) közösen hamarosan megvitatják a verseny esetleges megrendezését, ám egyelőre nem tudni, mikor lesz béke Bahreinben.

„Áttekintjük majd a helyzetet és meglátjuk, mit tudunk tenni, hogy tudjuk rendezni a dolgokat. Talán cserélünk majd Brazíliával, vagy ilyesmi” – mondta Ecclestone a minap.

„Fogalmam sincs, mekkora a valószínűsége annak, hogy béke lesz Bahreinben. De ha igen, találunk megoldást.”

„Az ottani emberek nagyon támogatnak minket, mi több, egyre jobban. Sokkal nagyobb támogatást élvezünk, mint akkor, amikor először versenyeztünk ott, ha pedig versenyt akarnak, megadjuk azt nekik.”

Ecclestone hozzátette, kizárt, hogy nyáron pótolják majd az elmaradt futamot a 2011-es versenynaptárban, hiszen az óriási forróság miatt nem lehetne ebben az időszakban versenyt rendezni Bahreinben.

„Augusztust felejtsék el, túl nagy a forróság. Túl meleg van ahhoz, hogy az emberek a lelátón üljenek 40 fokban.”

A 80 éves üzletember emellett megerősítette, jövő hét elejére feltehetően döntés születik majd az ügyben, és nem kizárt, hogy a Bahreini Nagydíjnak a szezon végén találnak majd helyet a versenynaptárban.

„Igen. Javaslattal kell élnünk a világtanács előtt.”

„Ami azt illeti, nagyon bízom abban, hogy lecsillapodnak a kedélyek, aztán majd találhatunk helyet Bahreinnek az év későbbi szakaszában. Nekem semmi közöm az országhoz. Az a személy, aki vezeti, a megfelelő arra, hogy döntsön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS