Költségplafon-ügy

Szingapúr még nem mondott le az idei F1-es versenyről

A Szingapúri Nagydíj szervezői továbbra is megbeszéléseket folytatnak a Forma-1-gyel annak érdekében, hogy az idei versenynaptárba bekerülhessen az éjszakai futam.

A legújabb hírek szerint a Szingapúri, a Holland, valamint a Kanadai Nagydíj sem került bele a Forma-1 versenynaptár-tervezetébe. Az utcai pályák nehezebben módosítanak a tervezett időpontokon, hiszen ezeknek a megszervezése hosszabb előkészületet igényel. 

Ahhoz, hogy az eredeti időpontban meg tudják tartani a versenyt, Szingapúrban már júniusban el kell kezdeni a munkálatokat – azonban egyelőre az is bizonytalan, hogy az országban aktuális szabályok ezt lehetővé teszik-e majd. 

Hirdetés
 

Ennek ellenére a szervezők folyamatos kapcsolatban vannak a Forma-1 illetékeseivel, és továbbra is azon dolgoznak, hogy meg tudják rendezni a hétvégét

„Most véglegesítik a 2020-as F1-es szezont, és a Szingapúri Nagydíj nyíltan beszélget a Forma-1-gyel, a szingapúri kormánnyal, a részvényesekkel, hogy a különböző lehetőségeket számításba vegyük” – nyilatkozta a Szingapúri Nagydíj egyik szóvivője a Motorsport.com-nak. 

„A Szingapúri Nagydíj szorosan együttműködik a Szingapúri Idegenforgalmi Testülettel és a különféle kormányzati ügynökségekkel a pálya felállításának ütemezésével kapcsolatban. Mivel az utcai pálya egy átmeneti infrastruktúrát igényel, figyelembe kell venni, hogy ezeknek a felépítése időigényes.”

„A munkálatok általában három hónapot igényelnek, és ez azon fog múlni, hogy az ilyen tevékenységeket engedélyezi-e a hatályos kormányrendelet. Továbbra is figyelemmel kísérjük a fejleményeket. A legfontosabb prioritásunk továbbra is az, hogy a szurkolók, a munkatársaink, az önkéteseink és a szingapúriak biztonságát és egészségét biztosítsuk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Szingapúr még nem mondott le az idei F1-es versenyről
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!