Szingapúr még nem mondott le az idei F1-es versenyről

GP SINGAPORE F1/2019 - DOMENICA 22/09/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office
A Szingapúri Nagydíj szervezői továbbra is megbeszéléseket folytatnak a Forma-1-gyel annak érdekében, hogy az idei versenynaptárba bekerülhessen az éjszakai futam.

A legújabb hírek szerint a Szingapúri, a Holland, valamint a Kanadai Nagydíj sem került bele a Forma-1 versenynaptár-tervezetébe. Az utcai pályák nehezebben módosítanak a tervezett időpontokon, hiszen ezeknek a megszervezése hosszabb előkészületet igényel. 

Ahhoz, hogy az eredeti időpontban meg tudják tartani a versenyt, Szingapúrban már júniusban el kell kezdeni a munkálatokat – azonban egyelőre az is bizonytalan, hogy az országban aktuális szabályok ezt lehetővé teszik-e majd. 

Ennek ellenére a szervezők folyamatos kapcsolatban vannak a Forma-1 illetékeseivel, és továbbra is azon dolgoznak, hogy meg tudják rendezni a hétvégét

„Most véglegesítik a 2020-as F1-es szezont, és a Szingapúri Nagydíj nyíltan beszélget a Forma-1-gyel, a szingapúri kormánnyal, a részvényesekkel, hogy a különböző lehetőségeket számításba vegyük” – nyilatkozta a Szingapúri Nagydíj egyik szóvivője a Motorsport.com-nak. 

„A Szingapúri Nagydíj szorosan együttműködik a Szingapúri Idegenforgalmi Testülettel és a különféle kormányzati ügynökségekkel a pálya felállításának ütemezésével kapcsolatban. Mivel az utcai pálya egy átmeneti infrastruktúrát igényel, figyelembe kell venni, hogy ezeknek a felépítése időigényes.”

„A munkálatok általában három hónapot igényelnek, és ez azon fog múlni, hogy az ilyen tevékenységeket engedélyezi-e a hatályos kormányrendelet. Továbbra is figyelemmel kísérjük a fejleményeket. A legfontosabb prioritásunk továbbra is az, hogy a szurkolók, a munkatársaink, az önkéteseink és a szingapúriak biztonságát és egészségét biztosítsuk.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS