Bahreini Nagydíj
HUNGARORING, HUNGARY - JULY 19: Charles Leclerc, Ferrari SF1000, leads Valtteri Bottas, Mercedes F1 W11 EQ Performance during the Hungarian GP at Hungaroring on Sunday July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A szokásos időpontban lesz a 2021-es F1-es Magyar Nagydíj

A szokásos időpontban lesz a 2021-es F1-es Magyar Nagydíj

Várhatóan novemberben hozzák nyilvánosságra a 2021-es Forma-1-es versenynaptárat, melyben a Magyar Nagydíj a szokásos, késő nyári időpontban kap majd helyet.

Erről Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

„Novemberben lesz meg a végleges jövő évi versenynaptár, de mi a szokásos helyünkön vagyunk” – mondta a szakember. „A pandémia miatt ráadásul az eredetileg 2026-ig érvényes szerződésünk egy évvel meghosszabbodott.”

Gyulay hozzátette, a koronavírus-járvány miatt kettős évük volt, hiszen a jegybevételek elmaradtak, ami jelentős bevételkiesést okozott, ugyanakkor viszont a nemzetközi tárgyalások során sok pénzt tudtak megspórolni a magyar államnak.

„A nézők hiánya minden szempontból, így gazdaságilag is rossz” – mondta. „Alapvetően azért vagyunk, hogy versenyeket rendezzünk nézőkkel, így remélem, jövőre kedvező irányba változnak majd a dolgok.”

Bár a Forma-1 vezetősége tudja, a bizonytalan járványhelyzet miatt a lehető legrugalmasabbnak kell lenniük, egy „szokványosnak” mondható menetrenddel készülnek 2021-re.

Úgy tudni, a világbajnokság márciusban rajtol majd Ausztráliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!