Bahreini Nagydíj

A szuperlágy gumikkal küszködtek a Ferrarinál

A szuperlágy gumikkal küszködtek a Ferrarinál

Ezúttal nem sikerült dobogóra állnia a Ferrari kétszeres világbajnokának, Fernando Alonsónak, miután a maranellói gárda a rosszul sikerült időmérő után nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull és a McLaren autóival.


Ezúttal nem sikerült dobogóra állnia a Ferrari kétszeres világbajnokának, Fernando Alonsónak, miután a maranellói gárda a rosszul sikerült időmérő után nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull és a McLaren autóival.

Alonso a hatodik helyről vághatott neki a Koreai Nagydíjnak abban bízva, hogy autója versenytempója esélyt adhat számára a dobogós helyezésekre – vagy akár a győzelemre.

Noha a Ferrari valóban versenyképesebb volt, mint szombaton, ez sem volt elég ahhoz, hogy befogja a kiélezett küzdelmet vívó Red Bull – McLaren duót, így Alonsónak be kellett érnie az ötödik hellyel.

„Nagyon szoros, küzdelmes verseny volt, ahogy azt már megszokhattuk így, a szezon ezen szakaszában” – mondta Alonso.

„A Red Bull és a McLaren szokás szerint erős volt az időmérőn, vasárnap viszont sokkal közelebb voltunk. Összességében ez egy izgalmas verseny volt sok akcióval.”

„A rajtnál egy kicsit küszködtem azzal, hogy elkapjam az élen állók tempóját, mert néhány kör után a szuperlágy gumik már komoly alulkormányzottságot generáltak. Ráadásul az, hogy folyamatosan forgalomban autóztam, azt jelentette, szintén befolyásolta a gumik teljesítményét, mivel kevesebb volt az aerodinamikai leszorítóerő.”

„Amikor a lágy gumikra váltottunk, a helyzet jelentősen javult, a tiszta pályán olyan keményen nyomtam, amennyire csak tudtam, de akkor már nehéz volt befogni azt a csoportot, mely a dobogóért harcolt.”

Alonso hozzátette, reméli, hogy a hátralévő három verseny valamelyikét azért sikerül megnyernie, és kifejtette, továbbra is mindent megtesznek azért, hogy megfelelően felkészüljenek a következő szezonra.

„Meg kell próbálnunk javítani szombati teljesítményünkön, de továbbra sem adjuk fel, és szeretnénk megnyerni egy versenyt a szezon hátralévő részében. Tovább folytatjuk a munkát a jövő évre vonatkozóan, új dolgokat próbálunk ki, és talán meghozunk majd néhány kockázatos döntést is a stratégiát illetően.”

A Ferrari másik versenyzője, Felipe Massa hatodik lett Koreában, saját bevallása szerint egyáltalán nem elégedett az eredménnyel.

„Nem örülök, mert kis problémák fosztottak meg a jobb eredménytől” – sajnálkozott a brazil.

„Jól rajtoltam és a nyitókörben sikerült is javítanom néhány helyet, majd az első kiállás után [Nico] Rosberg és [Jenson] Button mögé jöttem vissza a pályára. Ez azért volt, mert a csapat nem engedett ki a bokszból, mivel Michael [Schumacher] épp akkor érkezett, és az előbb említett két versenyző korábban állt ki kerékcserére.”

„A verseny első szakaszában küszködtem azzal, hogy tartsam az elöl lévő srácok tempóját a szuperlágy gumikkal, de a lágy keverékekkel sikerült elég gyorsan mennünk. A második kiállás után aztán egy Toro Rosso és egy Force India mögött találtam magam, akik egymással küzdöttek, így értékes időt veszítettem, aminek köszönhetően Fernando elém tudott visszajönni.”

„A teljesítményünk ma jobb volt, mint az időmérőn. Most Indiába utazunk majd, egy új helyszínre. Nem ismerem az országot, és igazán kíváncsi vagyok arra, hogy milyen, mivel úgy vélem, sokban hasonlít Brazíliához, mivel mindkét ország komoly gazdasági növekedésen ment át.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!