Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A tavalyi gumikat akarják hétvégére a csapatok

A Forma-1 csapatainak sürgős megoldást kell találniuk a Pirellivel közösen az elmúlt hétvégén látott gumiproblémákra – állítja a McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


A Forma-1 csapatainak sürgős megoldást kell találniuk a Pirellivel közösen az elmúlt hétvégén látott gumiproblémákra – állítja a McLaren Mercedes csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

A királykategória Sport Munkacsoportja szerdán ülésezik majd, a szakember szerint azonban még ezt megelőzően dönteni kell arról, hogyan tovább.

„Teljesen világos, hogy ez egy nagyon komoly helyzet, melyben nagyon felelősen kell viselkednünk, és tisztelnünk kell a Pirellit” – mondta a Whitmarsh.

„A tőlük telhető legjobbat kell nyújtaniuk. Sürgős döntésekre lesz szükség, hiszen sokkal jobb volna ez, mint elkezdeni beszélni a dologról szerdán.”

A McLaren szerint az egyetlen megoldás, mely garantálhatná, hogy nem lesznek hasonló problémák a hétvégi Német Nagydíjon, ha a csapatok a 2012-es gumikeverékeket használnák.

„2012-ben nem voltak ilyen problémák. Éppen ezért egy jól ismert, bevált és tartós specifikáció lenne a legegyszerűbb megoldás.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szintén úgy véli, az lenne a leggyorsabb és legjobb megoldás, ha a Nürburgringen a tavalyi abroncsokat használhatná a mezőny.

„A leglogikusabb döntés az lenne, ha visszatérnénk a tavalyi gumikhoz, melyek korábban remekül működtek. Azoknak az abroncsoknak nem voltak ilyen gondjaik” – mondta a Red Bull Racing első embere.

„A Pirellinek megoldást kell találnia. Vagy visszatérünk a tavalyi gumikhoz, vagy legyártanak egy új abroncsot – de megoldás kell.”

A Lotus csapatát irányító Eric Boullier hozzátette: „A megoldás az lenne, ha visszatérnénk a tavalyi, kevlár merevítésű megoldáshoz.”

„Nem tudom, mi van náluk raktáron, és milyen gyorsan tudják legyártani a gumikat. Ez a Pirellin múlik.”

„A Nürburgring vonalvezetése teljesen más, és először meg kell tudnunk, mi okozta a gumik meghibásodását. De kétségkívül aggasztó a helyzet.”

Whitmarsh kifejtette, a végső választ csak a Pirelli adhatja meg azzal kapcsolatban, hogy pontosan miért is láthattunk számos defektet a vasárnapi Brit Nagydíjon.

„Nem hiszem, hogy a Forma-1 megengedheti magának, hogy nem reagál a hétvégén történtekre. Vannak érvek arra vonatkozóan, hogy a nürburgringi pálya nem olyan megterhelő a gumik számára, mint Silverstone, de hamarosan megyünk Spába is. És kétségtelen, hogy ott nem szeretnénk ezeket az abroncsokat használni.”

„De praktikus döntést kell hozni. Az idő sürget, és támogatnunk kell a Pirellit.”

Amikor a McLaren első emberét arról faggatták, benne van-e a pakliban, hogy törlik a hétvégi Német Nagydíjat a gumiproblémák miatt, Whitmarsh így felelt: „Ha van elegendő mennyiség a 2012-es gumikból, akkor nincs kétségem afelől, hogy rajthoz állunk, mivel véleményem szerint ez egy nagyon biztonságos megoldás volna.”

„Igazából nem tudom, hogyan lehetne ilyen gyorsan reagálni, de mindent meg kell tennünk azért, hogy támogassuk a Pirellit. Nem akarjuk, hogy megismétlődjenek a néhány éve Indianapolisban látottak, de a verseny törlése egy komoly lépés volna. Nincsenek meg azok a technikai információink, amik a Pirellinek. Minden, amit kérek tőlük, hogy tegyenek meg mindent, hogy a lehető legtartósabb gumikat adják nekünk jövő hétvégére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS