A tavalyi sikerekre építkezne 2013-ban a Sauber

Tavalyi eredményeire építene 2013-ban a Sauber Forma-1-es csapata – a gárdát irányító Monisha Kaltenborn elmondta, meggyőződése, hogy új versenyzőpárosukkal sikerül felülmúlniuk a tavalyi év sikereit.


Tavalyi eredményeire építene 2013-ban a Sauber Forma-1-es csapata – a gárdát irányító Monisha Kaltenborn elmondta, meggyőződése, hogy új versenyzőpárosukkal sikerül felülmúlniuk a tavalyi év sikereit.

A Sauber csapata Sergio Perez és Kamui Kobayashi révén tavaly négyszer állhatott dobogóra, és így a konstruktőri tabella hatodik helyén zárt.

A hinwili gárda idén a Nico Hülkenberg – Esteban Gutierrez párossal vág neki a szezonnak, ám Kaltenborn biztos benne, ifjú versenyzőik bizonyítják majd tehetségüket.

A Sauber ma Svájcban mutatta be új autóját, a C32-est a nagyközönségnek, melytől természetesen sokat vár az istálló. A 2013-as konstrukció jövő héten, Jerezben gurul majd pályára először.

„Nagyon izgatott vagyok” – mondta Monisha Kaltenborn.

„Egy új autó pályára gurulása minden évben egy nagyon különleges pillanat. Olyasvalami, amiért az ember majdnem egy évig dolgozott, ekkor kapjuk meg az első visszajelzéseket arra vonatkozóan, hogy jó munkát végeztünk-e. A csapatnál mindenki nagyon izgatott, hiszen mindenki kivette a részét a munkából.”

A csapatfőnök hozzátette, egyelőre nem tudják, milyen eredményekre számíthatnak, ám kétségkívül megpróbálnak tovább fejlődni.

„Erre a kérdésre még nagyon nehéz válaszolni. Amit elmondhatok, hogy jól felkészültünk, az új autó időben elkészült, és sikerült teljesíteni azokat a célokat teljesítmény tekintetében, amiket előzetesen kitűztünk. Ez magabiztossággal tölt el bennünket. De csak akkor derül ki, hogy is állunk pontosan, ha megérkezünk a szezon első versenyére, Melbourne-be.”

„Tavaly jó alapokat fektettünk le, most pedig ezekre szeretnénk építkezni – javulni akarunk csapatként. Nem mondjuk azt, hogy ebben vagy abban a pozícióban szeretnénk zárni, hiszen rengeteg tényező szerepet játszik, melyeket nem feltétlenül tudunk irányítani. Az viszont kétségtelen, hogy szeretnénk folytatni a fejlődést.”

Amikor arról kérdezték, különleges helyzetben érzi-e magát most, hogy első teljes szezonjának vág neki csapatfőnökként, Kaltenborn így felelt: „Igen is, meg nem is. Egyrészt nem sok minden változott, mióta átvettem ezt a pozíciót, hiszen már ezt megelőzően is érintett voltam sok dologban. Másfelől viszont különleges dolog ez, hiszen most minden felelősség rajtam van. Ez pedig természetesen extra nyomást jelent.”

A szakember elmondta, biztos benne, hogy versenyzőik helytállnak majd 2013-ban. Kaltenborn elmondta, az újonc Gutierrez is jól ismeri már a csapatot.

„Esteben Gutierrez 2010 óta a csapat tagja, folyamatosan vezettük őt be a Forma-1 világába. Most készen áll arra, hogy megtegye az utolsó lépést. Arra számítunk, hogy gyorsan tanul majd, és tehetségét remek eredményekké konvertálja majd át.”

„Nico Hülkenberg számos alkalommal meggyőzött már minket, nemcsak sebességével, de ami a legfontosabb, azáltal is, hogy milyen hatékonyan vezet. Idén ugyanezt a hatékonyságot várjuk majd tőle. És persze arra is számítunk, hogy tapasztalatával segíti majd a technikai fejlődést. Nincs kétségem afelől, hogy erős párossal rendelkezünk.”

„Ami Robin Frijnst illeti, teszt- és tartalékversenyzőnket: az idei év egyszerűen arról szól majd, hogy annyit tanuljon, amennyit csak lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!