A tehetség mellett a pénz is szempont a Haas pilótaválasztásában - F1VILÁG.HU

A tehetség mellett a pénz is szempont a Haas pilótaválasztásában

HIRDETÉS
A tehetség mellett a pénz is szerepet játszik majd a Haas Forma-1-es csapatának jövő évi pilótaválasztásában – ismerte el az istállót irányító Günther Steiner azt követően, hogy csütörtökön kiderült, Romain Grosjean és Kevin Magnussen is távozik a szezon végén.
N√ľRBURGRING, GERMANY - OCTOBER 09: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, is interviewed for Sky Sports F1 during the Eifel GP at N√ľrburgring on Friday October 09, 2020, Germany. (Photo by Andy Hone / LAT Images)

A két versenyző csütörtök délelőtt közösségi oldalaikon jelentették be, 2021-ben már nem lesznek az amerikai istálló tagjai, ezt követően pedig a Haas is közleményt adott ki, megerősítve mindezt, és egyben megköszönve munkájukat.

A csapat viszont egyelőre nem jelentette be, kik veszik át Grosjean és Magnussen helyét 2021-ben, habár sajtóhírek szerint a Haas a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel vághat neki a jövő évi bajnokságnak.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke csütörtökön, Portimaóban elárulta, a szponzorpénzek is szerepet játszanak majd döntésükben.

„Úgy döntöttünk, változtatni akarunk, hiszen, mint tudják, ez egy kivételes év volt mindannyiunk számára” – mondta a szakember.

„Látnunk kell, hogyan haladunk tovább a költségplafonnal, hogyan tudjuk a legjobban befektetni a pénzünket, és mit csinálunk. Ez volt az oka.”

Steiner néhány hete még azt mondta, mintegy 10 versenyző neve merült fel számukra, most viszont elárulta, most már „sokkal kevesebb név” szerepel a kalapban.

„Van pár lehetőség, és ezek nem is fognak eltűnni, mivel idén elég szűk a piac. Szóval nem sietős, hogy bejelentést tegyünk. A prioritás, hogy kiértékeljünk mindent, és jó döntést hozzunk. Minél tovább gondolkodunk rajta, általában annál jobb döntést hozunk. Szóval nem sietős, tart, ameddig tart.”

Nikita Mazepint főleg azért hozták összefüggésbe az istállóval, mert az orosz pilóta dúsgazdag édesapja révén sok pénzt is hozhatna a Haashoz. Arra a kérdésre, hogy a csapat fizetős versenyzőt keres-e, Steiner kifejtette: „Elképzelhető ez is. Pénz és tehetség.”

„A tehetségnek mindig meg kell lennie, nem csak a pénznek. A tehetség nagyon fontos, vagyis az a fontosabb. Viszont valakinek pénzt is kell hoznia magával, szóval minden lehetőséget megvizsgálunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!