A téli teszt helyszínén indítják be először Schumacher autóját - F1VILÁG.HU

A téli teszt helyszínén indítják be először Schumacher autóját

Csak az előszezoni teszt helyszínén, Bahreinben tudja először beindítani 2021-es Forma-1-es versenyautóját a Haas csapata.

Ahogyan arról korábban az F1Világ.hu már beszámolt, az amerikai istálló számára komoly problémát okoz az, hogy a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások következtében a Ferrari munkatársai nem tudnak az istálló angliai központjába utazni. Pontosabban tudnának, ám ezt követően 10 napra karanténba kellene vonulniuk.

Emiatt pedig a Ferrari V6-os motorját még be sem tudták indítani az új versenyautóban, Günther Steiner csapatfőnök pedig elárulta, erre leghamarabb az előszezoni tesztek helyszínén, Bahreinben kerülhet sor.

„Problémánk van azzal, hogy a Ferrari munkatársai Banbury-be utazzanak, hogy beindítsák a motorokat, mivel karanténba kellene vonulniuk” – mondta Steiner a Forma-1 hivatalos weboldalának. „Ezt nem engedhetjük meg, szóval úgy döntöttünk, hogy Bahreinben indítjuk be az autót. A csapat összeszereli az autót Angliában, a motorindítás pedig Bahreinben lesz, az utolsó teszt előtt.”

A szakember elismerte, a helyzet közel sem ideális, de bízik abban, hogy nem lesznek különösebb problémák, hiszen az autókon olyan sokat amúgy sem lehetett változtatni.

„Késői a dolog, de előnyünkre válik, hogy rengeteg mindent átmentettünk a tavalyi évről, szóval nem olyan drámai a helyzet, mint amilyen lenne bármelyik másik évben. A motor kapcsán sok mindent átmentünk. A váltót is tavalyról hozzuk, akárcsak a kábelkötegeket. Ha nem így lenne, nagyon kockázatos lenne Bahreinben elvégezni mindent. De a mostani helyzetben ez a kockázat kezelhető.”

Az előszezoni teszteket március 12-14. között rendezik Bahreinben, március 28-án pedig ugyanezen a helyszínen rajtol el a 2021. évi világbajnoki sorozat. A Haas csapata a Mick Schumacher – Nikita Mazepin kettőssel vág neki a szezonnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!