A Toro Rosso a héten dönt új autója bevetéséről

A Scuderia Toro Rosso vezetése még ezen a héten dönt arról, beveti-e vadonatúj versenygépét a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjon, ahogy azt eredetileg is tervezte.

A Scuderia Toro Rosso vezetése még ezen a héten dönt arról, beveti-e vadonatúj versenygépét a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjon, ahogy azt eredetileg is tervezte.

Az olasz gárda már a következő versenyen bevetné STR3-as kódszámmal ellátott modelljét, ám miután Sebastian Bourdais azt csúnyán összetörte a két héttel ezelőtt megrendezett barcelonai teszteken, a csapat vezetése elbizonytalanodott ebben a kérdésben.

A baleset miatt a Toro Rosso nem tudta elvégezni az új autó előre kiírt tesztprogramját, így nem kizárt, hogy még egy versenyt a régi autóval kell teljesítenie az idei bajnokságban.

“Továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy már a Török Nagydíjon bevethessük az új autót, ám a teszten történt baleset igencsak visszavetett minket a felkészülésben” – mondta a csapat résztulajdonosa, Gerhard Berger az Autosportnak.

A legnagyobb problémát mégis az okozza, hogy kevés tartalék alkatrész van az új autóhoz, és a török futam után Monaco következik, ahol igen nagy az esélye egy esetleges balesetnek. Berger elhintette, ha az új autót nem tudják bevetni Törökországban, akkor az valószínűleg csak Kanadában debütál.

“Monaco kérdéses, nem hiszem, hogy jó ötlet lenne ott bevetni az új autót. Ha nincs szerencséd, egyik autód sem fejezi be a versenyt. Talán Kanadában debütálhat az új gép, ezt is érdemes megfontolnunk. Nem lenne probléma elemeket szállítani Montrealba, de ez a legrosszabb eset. A héten döntést hozunk erről.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!