Friss hírek

A Toro Rosso a konstruktőri 5. helyre hajt

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost biztos benne, csapata a 2018-as szezon során tovább fejlődik majd, és a Hondával is egyre jobb munkakapcsolatot alakíthatnak ki.

Az olasz kiscsapat remek formában kezdte a szezont, a Bahreini Nagydíjon pedig Pierre Gasly révén egy negyedik helyet is szerzett.

Todt elárulta, álmukban sem gondolták volna, hogy ilyen erősek lesznek, és nemcsak versenyzőjük, hanem a teljes csapat lenyűgöző munkát végzett.

„Igazán érzelemdús pillanat volt, mert nem számítottunk ilyen parádés eredményre. A verseny előtt azt gondoltam, talán egy nyolcadik hely összejöhet. De Pierre hiba nélkül versenyzett, mindenekelőtt viszont a Honda, illetve az egész csapatunk miatt vagyok nagyon elégedett vagyok” – mondta a szakember, majd hozzátette, reményei szerint tovább fejlődnek majd az idény során.

„Más csapatok két-három komolyabb fejlesztést hoznak egy idényen belül. Mi eltérő filozófiát választottunk. Valahányszor kis újításokkal vértezzük fel az autót, szeretnénk, ha az gyorsabbá válna.”

„Van három topcsapatok, akik háromszor annyi pénzből gazdálkodnak, mint mi. Messze megelőzik a többi istállót. Ha nekünk sikerült középtávon ott maradnunk a mezőny közepén, akkor elértük céljainkat. Az 5. hely ésszerű cél lehet a Hondával.”

Tost kifejtette, nagyszerű lehetőségeik vannak a Hondának hála.

„Három évre szóló szerződésünk van, egyre jobban megismerjük egymást, és évről évre erősödünk. Először vagyunk egy motorgyártó kizárólagos partnere, ez teljesen új lehetőségeket nyit. Lehetnek kívánságaink a motor installációjára vonatkozóan, vagy arra, hogy hogyan akarjuk kialakítani a kipufogót. Korábban erre nem volt lehetőségünk.”

„A japán kultúra teljesen más, mint a miénk. Ezért is állítottam fel munkacsoportot a mérnökeinknek, hogy megismerkedjenek a japán gondolkodásmóddal. Szerettem volna elkerülni a félreértéseket a kommunikációban. A jó munkakörnyezet nagyon fontos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!