A Toro Rosso célja a konstruktőri ötödik hely - F1VILÁG.HU

A Toro Rosso célja a konstruktőri ötödik hely

HIRDETÉS

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost úgy gondolja, hogy rális cél lehet csapata számára az ötödik hely a konstruktőrök versenyében, miután egy agresszív fejlesztési programmal készültek az idei évre.


A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost úgy gondolja, hogy rális cél lehet csapata számára az ötödik hely a konstruktőrök versenyében, miután egy agresszív fejlesztési programmal készültek az idei évre.

A Red Bull fiókcsapata a tavalyi évet a hetedik helyen zárta, 125 pontos lemaradásban az előtte végző Force Indiával szemben, ám Tost úgy véli, hogy elérhetik céljukat, az ötödik helyet az idei évben, amihez a gyári csapatok egyikét vagy a Williams istállót le kell gyűrniük, ami nem lesz egyszerű.

„A cég egyértelműen az, hogy az ötödik helyen végezzünk a gyártók versenyében, amihez pilótáinknak folyamatosan pontszerző helyeken kell lenniük” – mondta a csapatfőnök.

„A csapat egyre jobb és jobb, egy igen komoly infrastruktúrát építettük ki Faenzában. Az elmúlt két-három évben egy nagyon erős technikai csapatot sikerült felállítanunk James (Key) irányítása alatt, éppen ezért azt gondolom, hogy egy komoly előrelépésre számíthatunk az idei évben.”

„Azzal a csomaggal, amink van – mind autó, mind technikai, mind versenyzői részről – egyértelműen az ötödik helyet kell megcéloznunk a konstruktőrök versenyében. Meggyőződésem, hogy képesek leszünk elérni ezt.”

James Key technikai igazgató szerint a tavalyi évben sokkal közelebb voltak a McLarenhez és a Force Indiához, mint azt a ponttábla sugallja, éppen ezét sem gondolja, hogy túlságosan optimista cél lenne az ötödik hely.

„A tavalyi évben nem tudtuk kiaknázni az autóban rejlő lehetőségeket, pedig ha megnézzük, az időmérőn általában partiban voltunk a McLarennel és a Force Indiával, de a versenyen sajnos képtelenek voltunk hozni azt, ami bennünk volt, vagy megbízhatósági problémák miatt, vagy balesetek miatt” – magyarázta a szakember.

„Ha összeszámoljuk az így elvesztett pontokat, akkor egy igen magas számot kapunk. Még így sem kerülhettünk volna az ötödik helyre, de sokkal több pontunk lenne, mint az a 30, amit szereztünk.”

Key azt is hozzátette, hogy Tost célja ambiciózus, de a csapatnak magasra kell tennie a mércét, csak így érhet el valódi sikereket.

Hirdetés

„Semmi gond nincs azzal, ha valaki ambiciózus, hiszen nem akarunk a hetedik helyen végezni” – folytatta.

„Semmi garancia nincs, de magasra kell tenned a mércét, komoly célokat kell magad elé kitűznöd. Persze ehhez olyan csapatokat kell magad mögé utasítanod, akik világbajnokok voltak egykoron.”

„A Toro Rosso nem nyert bajnokságot, de vannak céljaink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!