Toszkán Nagydíj

A Toro Rosso ifjoncai készek feljebb lépni

A Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne úgy érzik, készen állnak arra, hogy jövőre Mark Webber helyére lépjenek a Red Bull Racingnél.


A Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne úgy érzik, készen állnak arra, hogy jövőre Mark Webber helyére lépjenek a Red Bull Racingnél.

Webber csütörtökön jelentette be, hogy az idei szezont követően távozik a Milton Keynes-i alakulattól, illetve a Forma-1-ből, így biztossá vált, hogy Sebastian Vettel 2014-re új csapattársat kap majd.

A Red Bull a bejelentést követően arról adott tájékoztatást, csak a szezon későbbi szakaszában döntenek arról, ki lesz az ausztrál pilóta utódja, ám természetesen az osztrák istálló a Toro Rosso ifjoncaival is számol.

„Twitteren láttam a bejelentést. Egy kicsit meglepett” – vallotta be Daniel Ricciardo Silverstone-ban.

„Az elmúlt pár évben mindenki azt mondogatta, hogy most fog megtörténni, szóval azért annyira nem sokkolt.”

„Sajnos az elmúlt két verseny elég gyengécskére sikeredett, úgyhogy a prioritás most az számomra, hogy ismét jó eredményeket érjek el. A következő néhány hétvégére kell fókuszálnom, hogy emlékeztessek mindenkit arra, hogy azért vagyok itt, hogy eredményes legyek.”

Amikor az ausztrál tehetséget arról kérdezték, készen áll-e arra, hogy honfitársa helyére lépjen, így felelt: „Igen, igen. Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy igen.”

„Ha olyasvalakit választanak, mint Kimi [Räikkönen], akkor rendben van, hiszen világbajnokként nagyon tapasztalt. Meg kell bizonyosodnom arról, hogy a következő négy verseny úgy alakul, ahogy szeretném, és akkor legalább elmondhatom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem.”

A Toro Rosso másik versenyzője, Jean-Eric Vergne számára kiválóan alakultak az elmúlt versenyek.

„Nagyon sokat dolgoztam a télen, sok mindenen változtattam, és az első versenyek pontosan olyanok voltak, mint a későbbiek – egyszerűen csak több balszerencse hátráltatott” – mondta a francia.

„Az elmúlt két futamon nem voltam balszerencsés, egyszerűen csak jó munkát végeztem és két jó eredményt értem el.”

Vergne hozzátette, nem lepte meg Webber döntése, mint ahogy azon sem lepődött volna meg, ha az ausztrál marad.

„Igazából az ő pályafutása, semmi közöm hozzá. Határozottan készen állok arra, hogy a Red Bullnál versenyezzek. A Red Bull adta meg az esélyt számomra, hogy bemutatkozzak a Forma-1-be. Szóval fantasztikus dolog azokkal az emberekkel dolgozni, akik esélyt adtak neked, mint ahogy nagyszerű volna egy világbajnok istállónál versenyezni is. De még nem sokat foglalkozom ezzel a kérdéssel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS