A Toro Rosso nem változtat felállásán 2011-ben - F1VILÁG.HU

A Toro Rosso nem változtat felállásán 2011-ben

A spanyol Jaime Alguersuari és csapattársa, a svájci Sebastien Buemi marad a Scuderia Toro Rosso két versenyzője a következő idényben, erősítette meg a csapat vezetője, Franz Tost.


A spanyol Jaime Alguersuari és csapattársa, a svájci Sebastien Buemi marad a Scuderia Toro Rosso két versenyzője a következő idényben, erősítette meg a csapat vezetője, Franz Tost.

„Úgy hiszem, hogy versenyzőink megfelelően felkészültek lesznek a 2011-es idényre, ezért is erősítettük meg a helyüket a következő szezonra” – mondta Tost a csapat németországi előzetesében.

„Továbbá mindez logikus is, hiszen a Scuderia Toro Rosso egyik fő szerepe az, hogy fiatal versenyzőket hozzon a Red Bull tehetségkutató programjából, és 21, illetve 20 évesen, Seb valamint Jaime egyértelműen teljesítik a megfelelő kritériumot.”

Buemi az idei évben teljes második szezonját tölti a Red Bull fiókcsapatánál, és az idei évben már tíz pontot szerzett. Alguersuari pedig a tavalyi Magyar Nagydíjon debütált Sebastien Bourdais menesztése után, és jelenleg három pontja van az idei bajnokságban.

A faenzai kiscsapat tíz futam után a kilencedik helyen áll a konstruktőrök versenyében, öt ponttal lemaradva a Sauber mögött. Tost tisztában van azzal, hogy csapatának minden területen javulnia kell, ha változtatni akar helyzetén.

„Ami magát az autót illeti, a következő versenyekre néhány újítással készülünk, kezdve egy új első szárnnyal Hockenheimben, majd egy új diffúzorral Magyarországon” – magyarázta a szakember.

„További újítások is kilátásban vannak, és meg vagyok győződve arról, hogy a csapat fejlődni fog már a következő versenyhétvégétől.”

Bár a munka már megkezdődött a jövő évi modellen, a csapatfőnök jelezte, hogy továbbra is keményen fognak dolgozni idei versenygépükön, és azt a szezon második felében is folyamatosan fejleszteni fogják, hogy partiban maradhassanak ellenfeleikkel.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!