Portugál Nagydíj

A Toro Rossót lenyűgözte Sainz profizmusa

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

A Toro Rossót lenyűgözte Sainz profizmusa

Igazán figyelemreméltó fejlődést ért el a 2016-os Forma-1-es szezonban Carlos Sainz – nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.


Igazán figyelemreméltó fejlődést ért el a 2016-os Forma-1-es szezonban Carlos Sainz – nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.

A spanyol tehetség még Max Verstappen csapattársaként kezdte az évet, a holland versenyzőt azonban a Spanyol Nagydíj előtt előléptették a Red Bull Racinghez.

Bár Sainz állítja, nem ez volt az oka, de tény, ettől a pillanattól kezdve maga a spanyol versenyző is elkezdett remekelni a Toro Rossónál, és jobbnál jobb eredményeket ért el.

Teljesítményével pedig a csapatvezetés figyelmét is felkeltette.

„Nagyon lenyűgözött a vezetése, de az még jobban, hogy ilyen remek ütemben tanult – mert ez döntő fontosságú” – mondta Franz Tost, az olasz kiscsapat főnöke az Autosportnak.

„Láthat, hogy egyre jobb és jobb lesz, és továbbra is nagyon pozitív a hozzáállása, és nagyon szórakoztatónak tartjuk a vele való közös munkát.”

„Hatalmas technikai szakértelmemmel rendelkezik, és kiváló visszajelzéseket ad a mérnököknek. És nagyon érzi az autót esőben is, ahogyan azt láthattuk Interlagosban. És mindezen tényezők miatt ő egy nagyon jó versenyző.”

Tost kifejtette, az is lenyűgözte őt, ahogy Sainz kezelte a helyzetet, miszerint nem őt, hanem Verstappent ültették Daniil Kvyat helyére a Red Bullnál.

„Ő még nagyon-nagyon fiatal, és szerintem ő is pontosan tudja, hogy a Toro Rosso a legjobb csapat számára most – főleg jövőre. Nagyon várom már az új idényt.”

„Carlos még csak 22 éves – korábban az ő korában a versenyzők még csak nem is versenyeztek a Forma-1-ben. A fiatalok azt gondolják, kifutnak az időből, de ez nem így van. Még annyira fiatalok, rengeteg lehetőség áll előttük.”

„Majd meglátjuk, milyen eredményt érünk el az új szabályok közepette.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!