A Toro Rossót nem érdekli, ha a Red Bull előtt végez

Nem a nagytestvér Red Bull legyőzése, hanem a konstruktőri ötödik hely megszerzése a Red Bull Forma-1-es csapatának célja.


Nem a nagytestvér Red Bull legyőzése, hanem a konstruktőri ötödik hely megszerzése a Red Bull Forma-1-es csapatának célja.

A legutóbbi, malajziai futamon Max Verstappen és Carlos Sainz Jr. a hetedik és nyolcadik helyen értek célba, megelőzve a red bullos Daniil Kvyatot és Daniel Ricciardót, ennek köszönhetően pedig a Toro Rosso megelőzte a Red Bullt a gyártók versenyében.

Az istálló csapatfőnöke, Franz Tost azonban kifejtette, nem igazán érdekli, ki van mögöttünk, kizárólag arra törekszenek, hogy minden versenyen a lehető legjobb eredményt érjék el.

A faenzai kiscsapat célja az, hogy idén megszerezze az ötödik helyet a konstruktőrök között.

„A célunk nem az, hogy a Red Bull előtt végezzünk. Arra törekszünk, hogy a bajnokságot a konstruktőri ötödik helyen zárjuk” – mondta a csapatfőnök az AUTOSPORT című brit szaklapnak.

„Hogy ki van mögöttünk, az nem érdekel. Ha egy csapat nem tud pontszerző helyeken végezni, akkor nem tudja elérni a céljait sem.”

James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója úgy fogalmazott, csapata bizonyítja, hogy igenis reális célokat tűztek ki maguk elé.

„Sokan kicsit elbizonytalanodtak, amikor az ötödik helyről beszéltünk, mi azonban tudtuk, hogy nagy előrelépéseket tettünk télen – de persze semmit sem vettünk biztosra” – mondta a szakember.

„Úgy éreztük, hogy remélhetőleg eleget tettünk az autóval ahhoz, hogy az versenyképes legyen az ötödik hely megszerzéséhez.”

„Komoly erőforrásokkal rendelkező nagycsapatokkal kell megküzdenünk, szóval nem vagyunk könnyű helyzetben. Ami viszont jó, hogy most már mindenki hisz bennünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!