A Toro Rossót sokkolta, milyen keveset tudott a Honda az F1-es autókról - F1VILÁG.HU

A Toro Rossót sokkolta, milyen keveset tudott a Honda az F1-es autókról

HIRDETÉS
A Toro Rosso csapatát irányító Franz Tost azt mondja, valósággal sokkolta őket, hogy motorpartnerük, a Honda milyen kevés tudással rendelkezik egy Forma-1-es versenyautóról, habár 3 éven át dolgozott együtt a McLarennel.
Fotó: Toro Rosso

A Toro Rosso csapatát irányító Franz Tost azt mondja, valósággal sokkolta őket, hogy motorpartnerük, a Honda milyen kevés tudással rendelkezik egy Forma-1-es versenyautóról, habár 3 éven át dolgozott együtt a McLarennel.

A japán gyártó 2015-ben tért vissza az F1-be, a McLarennel való partnersége azonban csúfos véget ért. A Honda 2018-ban a Toro Rossóval lépett szövetségre, jövőre pedig már a Red Bull Racinget is ellátja erőforrásaival.

A Toro Rosso idén 33 ponttal a 9. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, Franz Tost csapatfőnök pedig a Motorsport.com című internetes lapnak adott interjújában nemrég arról beszélt, milyen eredményesen tudtak együtt dolgozni a rengeteg nehézség ellenére.

„Nagyon jó együttműködésünk volt, és kiváló üzleti kapcsolatunk” – mondta a szakember.

„Ha van valami, amit észreveszünk a mi oldalunkon, akkor leülünk, megvitatjuk, és megpróbálunk megoldást találni.”

„Amikor először találkoztunk a Hondával, sokkoltak engem, mert semmit nem tudtak olyan dolgokról, melyek a kasztnival, vagy az erőforrással vannak összefüggésben.”

„Ha egy csapat összeáll egy új partnerrel, akkor mindenekelőtt le kell ülniük egymással egyeztetni, hogy kiderüljön, mire kell koncentrálni. De minden nagyon gyorsan és gördülékenyen ment, mert teljesen nyitottak voltak, mint ahogy mi magunk is.”

A Hondánál már korábban is úgy nyilatkoztak, a legnagyobb változás a McLarennel eltöltött időszakhoz képest a kommunikáció volt. Miközben a wokingi gárdánál rendkívül frusztráltak voltak a japán gyártó teljesítménye miatt, és folyamatosan követelményeket támasztottak a Honda felé, addig a Toro Rosso arra fókuszált, hogy folyamatosan javítson az együttműködésen.

„A Toro Rossónál a filozófia alapvetően az, hogy átláthatóak vagyunk, mert az egyetlen célunk az, hogy sikeresek legyünk” – mondta Franz Tost.

Hirdetés

„Semmiféle politika nincs csapaton belül. Nagyon jó a kapcsolatunk.”

A szakember azt mondja, fel voltak készülve arra, hogy a 2018-as idény egy nehéz átmeneti év lesz számunkra, a Honda motorja azonban felülmúlta várakozásaikat.

„Tavaly elég világosan megmondtam, hogy nem lesz könnyű idény a technikai dolgok miatt, amiket rendeznünk kellett. De el kell mondjam, hogy a Honda az erőforrása révén sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a Toro Rosso kasztnija.”

„Ez azt jelenti, hogy nem is annyira az erőforrás miatt voltunk lemaradásban, hanem a saját autónk miatt. Ez volt az, ami legjobban hátráltatott bennünket. Nem pedig a motor. Az erőforrás teljesen rendben volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!