Friss hírek

A történtek ellenére megtartaná Webbert a Red Bull

A hétvégi Brit Nagydíjon történt összezördülés ellenére megtartaná a jövő évre is az ausztrál Mark Webbert a Red Bull Racing alakulata.


A hétvégi Brit Nagydíjon történt összezördülés ellenére megtartaná a jövő évre is az ausztrál Mark Webbert a Red Bull Racing alakulata.

Webber a vasárnapi versenyt követően kelt ki magából, miután úgy érezte, csapata igazságtalanul utasította arra, hogy ne támadja második helyen haladó csapattársát a futam záróköreiben. A 34 éves versenyt később kijelentette, esze ágában sem volt eleget tenni a csapat utasításának, és mindent megtett azért, hogy megelőzze Sebastian Vettelt.

A Red Bullt irányító Christian Horner úgy nyilatkozott, komolyan elbeszélget az ausztrál versenyzővel a hétvégén történtekről, a minap azonban kijelentette, bízik abban, hogy ennek ellenére jövőre is együtt dolgozhatnak majd a Forma-1-ben.

„Nagyon remélem, hogy nem” – válaszolt a szakember arra a kérdésre, hogy az incidens befolyásolja-e a jövő évi szerződésről szóló tárgyalásokat.

„De végül is ez az egész a csapatról szól. Meg tudom érteni, hogy egy-egy instrukció hallatán egy versenyző olykor frusztrált lesz, de az én felelősségem, hogy a csapat optimalizálja az eredményeket.”

„És semmi előnyünk nem származott volna abból, ha mindkét autónkat tréleren hozzák vissza a bokszba, ha összeütköznek, mint ahogy Hamilton és Massa is közel volt ehhez. Mr. Mateschitz nem köszönte volna meg nekünk, ha mindkét autónk a kerítésen landol.”

„Ha megnézik, Mark is lehetőséget kapott az első két kiállásnál. Hagytuk őket versenyezni a rajtnál is. De a verseny egy pontján – két-három körrel a leintés előtt, úgy, hogy mindkét autónk dobogós helyen haladt – egyszerűen hülyeség lett volna, ha hagyjuk őket küzdeni egymással.”

Az Autosport című brit szaklap egyébként úgy tudja, az elmúlt időszakban Webber és a Red Bull majdhogynem mindenben megállapodott az ausztrál szerződésének egyéves kiterjesztéséről.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!