Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

A Toyota a Ferrari és a BMW előtt Bahreinben

Timo Glock végzett az élen az e heti tesztek nyitónapján Bahreinben, ahol a Toyota, a Ferrari, és a BMW rótta a kilométereket, miközben a többiek a spanyolországi Jerezben folytatták tovább a felkészülést a következő idényre.

Timo Glock végzett az élen az e heti tesztek nyitónapján Bahreinben, ahol a Toyota, a Ferrari, és a BMW rótta a kilométereket, miközben a többiek a spanyolországi Jerezben folytatták tovább a felkészülést a következő idényre.

Bár az említett három csapat a jó idő reményében döntött amellett, hogy távol Európától tesztel a héten, reggel hatalmas köd fogadta a versenyzőket, ami miatt két órás késéssel vehette csak kezdetét a körözés a sivatagi ringen.

Amint a mentőhelikopter a helyére került, azonnal pályára gördültek a versenyzők, akik összesen 275 kört teljesítettek, ami jónak mondható, különösen úgy, hogy a legutóbbi teszten a rossz időjárás hátráltatta őket.

Glock bizonyult a mai nap leggyorsabb versenyzőjének, és elégedetten nyilatkozott az első tesztnapról, mikor leginkább a beállításokon dolgoztak a csapatok.

“Azt követően, hogy Portugáliában borzalmasan rossz volt az idő, ez volt az első igazi lehetőségünk arra, hogy száraz pályán is kipróbálhassuk az új autót” – mondta a német versenyző.

“A köd egy kicsit feltartott minket az első órákban, de ez nem jelentett komolyabb problémát számunkra. Rengeteget dolgoztunk a beállításokon, és az edzés végére megtaláltuk a helyes irányt.”

“Az autó egyenletesnek tűnik, ami mindenképpen jó jel. Számtalan kört teljesítettünk, így azt mondhatom, hogy elégedettek lehetünk az első edzésnap után” – tette hozzá Glock.

Felipe Massa a második helyen végzett, mindössze egy tizeddel lemaradva a Toyota német versenyzője mögött. A brazil a délelőtt folyamán a beállításokon dolgozott, majd délután a hosszú etapokra helyezte a fő hangsúlyt.

“Jól kezdtük az e heti tesztprogramot” – mondta Massa a nap végén. “Rengeteg kilométert megtettünk, folyamatosan körözhettünk, és nagyon gyorsan megtaláltuk a helyes beállításokat. Különösen elégedett voltam az autó egyenletes teljesítményével a délután folyamán, mikor alkalmam volt hosszú etapokat menni.”

“Azonban még mindig túl korai arról beszélni, hol állunk ellenfeleinkhez képest. Még rengeteg munka vár ránk, hiszen javítani kell az autó viselkedésén.”

Robert Kubica volt még szolgálatban a BMW Sauber színeiben. A lengyel pilóta szintén a beállításokon munkálkodott, és végül a harmadik helyen végzett. Bár a délután folyamán fellépett egy kisebb mechanikai probléma, Kubica elégedetten nyilatkozott.

“Ez volt az első alkalom, hogy melegben körözhettem az új autóval. Sokat tanultunk az autó viselkedéséről ilyen körülmények között, így azt kell mondanom, egy eredményes napon vagyunk túl” – tette hozzá Kubica.

Teszteredmények, Bahrein, 1. nap:

 1. Glock     Toyota        (B) 1:33.501  82
 2. Massa     Ferrari       (B) 1:33.615  98
 3. Kubica    BMW-Sauber      (B) 1:33.702  95

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!