A Toyota a Raikkönen-Kubica felállásra hajt - F1VILÁG.HU

A Toyota a Raikkönen-Kubica felállásra hajt

HIRDETÉS

A Toyota F1 elnöke, John Howett nem titkolta, hogy csapata egy jóval erősebb versenyzői felállással szeretné megkezdeni a jövő évet, hogy megszerezhesse első győzelmét az F1-ben. Kimi Raikkönen és Robert Kubica a két kiszemelt.

A Toyota F1 elnöke, John Howett nem titkolta, hogy csapata egy jóval erősebb versenyzői felállással szeretné megkezdeni a jövő évet, hogy megszerezhesse első győzelmét az F1-ben. Kimi Raikkönen és Robert Kubica a két kiszemelt.

Bár korábban felreppent a hír, miszerint a Toyota már az évad végén elhagyja a Forma-1-et, Howett határozottan cáfolta ezen híreszteléseket, és megerősítette, hogy csapata nem csak, hogy maradni szeretne, hanem egy ütős versenyzői felállással akarja megkezdeni a jövő évet.

“Tudjuk, hogy kiket szeretnénk az autóban látni, és ezen keményen dolgozunk” – mondta a szakember Suzukában. “Mindig is érdeklődtünk Kimi szolgálatai iránt, és ez most sincsen másképp.”

Raikkönen csütörtökön elmondta, hogy egyelőre még nem döntött arról, mihez szeretne kezdeni a jövőben, és egyáltalán folytatni akarja-e a versenyzést a Forma-1-ben, jóllehet sokak szerint visszatér egykori csapatához, a McLarenhez.

A finn pilóta, aki Alonso érkezésével az idény végén biztosan elhagyja a Ferrarit, azt is hozzátette, hogy csakis kizárólag olyan csapatnál tudja elképzelni a jövőjét, amellyel harcba szállhat a győzelmekért és a bajnoki címért.

A Toyota pedig annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb költségvetéssel rendelkező csapat, még nem szerezte meg első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, azonban Howett szerint a kölni bázisú gárda egy csábító lehetőség az élversenyzők számára is.

A szakember éppen ezért is tartotta fontosnak, hogy csapata mindkét versenyzői ülését felszabadítsa.

“Arra számítunk, hogy komolyan megmozdul a versenyzői piac, így két szabad hellyel jobbak a lehetőségeink” – folytatta a szakember, aki úgy érzi, hogy Jarno Trulli nagy valószínűséggel nem lesz a csapattal jövőre, ám az elmúlt versenyen másodikként befutó Timo Glock-kal még tárgyalásban állnak, ha nem sikerül két élversenyzőt szerződtetniük.

“Úgy gondolom, hogy Timo fantasztikusan szerepelt Szingapúrban, és beszélünk is vele (az esetleges hosszabbításról), de úgy érezzük, hogy más versenyeken is elérhettünk volna hasonló eredményt, ha előrébb kvalifikáljuk magunkat.”

“Sajnálom, de kemény az élet, és a feladatunk az, hogy eredményeket mutassunk fel. Talán jövőre is az autónkban ülhet, de nyitva akarjuk hagyni a lehetőségeinket, ezért is döntöttünk úgy, hogy egyelőre egyik versenyzőnk szerződését sem hosszabbítjuk meg.”

Hirdetés

A Toyota a hírek szerint Kubicával is előrehaladott tárgyalásokat folytat, aki a Renault-nál is jó eséllyel pályázik Alonso megüresedő helyére. A lengyel pilóta menedzsere, Daniele Morelli ma reggel hosszan tárgyalt Howettel Suzukában, ami szintén azt a feltételezést erősíti, hogy igen komolyak a japán alakulat szándékai.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!