Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

A Toyota befejezte bahreini tesztprogramját

A Toyota a héten tesztelési lehetőséget biztosított a mindössze 18 esztendős Andrea Caldarellinek, aki két napig körözhetett a sivatagi pályán Bahreinben.

A Toyota a héten tesztelési lehetőséget biztosított a mindössze 18 esztendős Andrea Caldarellinek, aki két napig körözhetett a sivatagi pályán Bahreinben.

Az olasz versenyző 2007 óta a Toyota tehetségkutató programjának aktív résztvevője, és a harmadik helyen végzett a Formula Renault Euro kupában az idei éven.

Caldarelli összesen 128 kört teljesített hétfőn és kedden az egyik TF108-as modellel, és legjobb ideje 1:33.170 lett, amely két másodperccel marad el Jarno Trulli múlt heti etalonjától.

“Fantasztikus lehetőséget kaptam, aminek minden pillanatát élveztem” – mondta az olasz versenyző. “Mindössze tizennyolc évesen Forma-1-es tesztlehetőséget kapni nem kis dolog, így mindent megtettem annak érdekében, hogy kihozzam magamból a maximumot.”

“Természetesen a TF108-as hatalmas ugrás azokhoz a versenygépekhez képest, amikkel eddig versenyeztem. Az ereje lenyűgöző, ahogy a fékek és a tapadás is a kanyarokban, amit csak néhány kör alatt sikerült megszoknom. Úgy gondolom, hogy kiváló munkát végeztem ahhoz képest, hogy teljesen új volt számomra a pálya, és ez volt életem első igazi Forma-1-es tesztje.”

“Köszönetet szeretnék mondani a Panasonic Toyota Racing istállónak, hogy lehetőséget biztosított számomra. Ez extra motivációt adott nekem, hogy minden egyes nap a lehető legkeményebben dolgozzam azért, hogy egyszer rajthoz állhassak a Forma-1-ben.”

Timo Glock is szolgálatban volt az elmúlt három napon. A német versenyző a slick gumikon és a KERS legújabb fejlesztésein dolgozott. A Toyota a tervek szerint januárban viszi majd először pályára KERS rendszerét.

Glock összesen 258 kört teljesített a három nap alatt, és legjobb ideje 1:32.090 lett. A csapat tesztpilótája, Kamui Kobayashi is pályára gördült a mai nap folyamán, a japán mindössze 33 kört teljesített.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS