A Toyota első győzelmére hajt az idei évben - F1VILÁG.HU

A Toyota első győzelmére hajt az idei évben

HIRDETÉS

A Toyota Racing vezetése elmondta, elsődleges céljuk az lesz az idei évben, hogy megszerezzék első futamgyőzelmüket a Forma-1-ben, és folyamatosan ott legyenek a dobogó közelében a ma bemutatott vadonatúj TF109-essel.

A Toyota Racing vezetése elmondta, elsődleges céljuk az lesz az idei évben, hogy megszerezzék első futamgyőzelmüket a Forma-1-ben, és folyamatosan ott legyenek a dobogó közelében a ma bemutatott vadonatúj TF109-essel.

A világ legnagyobb autógyártója költ a legtöbbet a Forma-1-re, azonban még így nem hozza azokat az eredményeket, melyeket elvárhatnánk tőle.

A Toyota 2002-ben debütált a sportban, ám azóta egyszer sem ünnepelhetett a dobogó legmagasabb fokán, jóllehet az elmúlt években kivétel nélkül ezt a célt tűzte ki maga elé a vezetőség, ami természetesen idén sincsen másképp.

“Számomra teljesen egyértelmű a cél: meg akarjuk nyerni az első versenyünket” – mondta a Toyota Racing elnöke, John Howett. “Ám ahhoz, hogy a lehető legnagyobb eséllyel pályázzunk első futamgyőzelmünkre, folyamatosan harcban kell lennünk a dobogós és a pontszerző helyezésekért.”

A japán nagyvállalat két alkalommal állhatott fel a dobogóra a tavalyi évben és végül a Renault mögött, a bajnokság ötödik helyén végzett. Howett azonban úgy érzi, minden adott ahhoz, hogy sikerre vigyék 2009-ben.

“Ki vagyunk éhezve a győzelemre, és készen állunk megszerezni első diadalunkat az F1-ben, efelől semmi kétségem” – folytatta a szakember. “Az új szabályok komoly kihívást jelentenek, ugyanakkor kiváló lehetőséget rejtenek. Mindenünk megvan a győzelemhez. Kivételes tehetséggel megáldott embereink vannak, mindenki motivált, így már csakis rajtunk múlik, el tudjuk-e érni álmainkat.”

A csapat vezetője, Tadashi Yamashina a következőkkel folytatta: “Célunk az idei évben megszerezni a Toyota első futamgyőzelmét a Forma-1-ben. Mikor a 2007 elején átvettem a csapatvezetői feladatokat, az első évre a megfigyelés volt a feladatom, a másodikra a folyamatos fejlődés, a harmadikra pedig a siker elérése. Ez a harmadik évem, így számomra teljesen egyértelmű a dolog: látni akarom, ahogy versenyt nyerünk.”

A japán szakember elégedett az eddig elvégzett munkával, és meg van győződve arról, hogy hatalmas lépést tettek előre az új autóval.

“Mindig optimista vagyok, és azt gondolom, hogy az idei év egy óriási lehetőség számunkra” – folytatta Yamashina.

“Lenyűgözött a csapat munkája a TF109-es fejlesztése során, és a tavalyi évben is sokat fejlődtünk a kemény munkának és a jó kommunikációnak köszönhetően. Azt gondolom, hogy nagyon jó pozícióban vagyunk az idei évre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!