A Toyota korrekt ajánlatot tett Raikkönennek - F1VILÁG.HU

A Toyota korrekt ajánlatot tett Raikkönennek

HIRDETÉS

A Toyota F1 Team elnöke, John Howett meg van győződve arról, hogy csapata egy ütőképes és gyors autót tudna biztosítani Kimi Raikkönennek, akinek az elmúlt hetekben egy korrekt ajánlatot tettek.

A Toyota F1 Team elnöke, John Howett meg van győződve arról, hogy csapata egy ütőképes és gyors autót tudna biztosítani Kimi Raikkönennek, akinek az elmúlt hetekben egy korrekt ajánlatot tettek.

Ahogy arról már a hétvégén beszámoltunk, a kölni bázisú alakulat tárgyalásokat folytat a finn világbajnokkal, akiről korábban az a hír járta, hogy már alá is írta szerződését egykori csapatával, a McLarennel.

“Nem játszadozunk, és egy olyan ajánlatot tettünk az asztalra, amit megengedhetünk magunknak, ami véleményünk szerint egy igen komoly ajánlat a jelenlegi piacon” – mondta Howett a Reuters hírügynökségnek.

Az elnök azonban a BBC-nek elárulta, hogy Raikkönen egyelőre kevesli az ajánlatban szereplő összeget, de úgy érzi, hogy ez még változhat, ugyanis egy ütőképes autót tudnának biztosítani neki, amit el is vár leendő csapatától.

“Őszintén úgy gondolom, hogy jól tudnánk együtt dolgozni, és egy gyors versenyautót tudnánk biztosítani neki. Kiváló kapcsolatunk volt az életet élvező skandináv pilótákkal a ralis időkben, és ez nagyon jól működik, így ezzel nem lenne problémánk” &#8211 tette hozzá Howett.

Azt követően, hogy a Ferrari hivatalosan is megerősítette, hogy Fernando Alonso lesz Felipe Massa csapattársa a következő idényben, Raikkönen egyelőre csapat nélkül várja a 2010-es bajnokságot, és az elmúlt hetekben többször is hangsúlyozta, hogy még maga sem tudja, mihez kezd a jövőben.

Sokak szerint visszatér egykori csapatához, a McLarenhez, mások viszont a Toyotánál látják a jövőjét, ám még az sem kizárt, hogy a raliban folytatja.

Az utóbbi időben a Red Bull neve is felmerült, mint lehetséges célállomás, azonban Christian Horner cáfolta mindezt, és ismét megerősítette, hogy a Sebastian Vettel, Mark Webber felállással kezdik meg a jövő évet.

“Ezek csak híresztelések, hiszen Mark jövője teljesen tiszta, és ezt ő is tudja” – idézte a csapatfőnököt az ITV honlapja. “Egy kiváló csapatjátékos, meg vagyunk elégedve a teljesítményével, így semmi kétség afelől, hogy Vettel és Webber lesz a két pilótánk jövőre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!