Friss hírek

A Toyota magabiztosan várja a hétvégi futamot

A Toyota Racing karosszériáért felelős részlegének vezetője, Pascal Vasselon magabiztosan várja a hétvégi Európa Nagydíjat, ahol reményei szerint minden esélyük meglesz arra, hogy jól szerepeljenek, és újabb pontokat szerezzenek.

A Toyota Racing karosszériáért felelős részlegének vezetője, Pascal Vasselon magabiztosan várja a hétvégi Európa Nagydíjat, ahol reményei szerint minden esélyük meglesz arra, hogy jól szerepeljenek, és újabb pontokat szerezzenek.

A kölni bázisú gárda kiválóan kezdte az idei évet, majd teljesítménye visszaesett, ám az utóbbi időben ismét feltámadt, amit az is bizonyít, hogy mindkét pilótája pontokat szerzett a három héttel ezelőtti Magyar Nagydíjon.

A Toyota keményen küzd, hogy megvédje 4. helyét a konstruktőrök versenyében, az egyre jobb teljesítményt nyújtó McLarennel szemben, ami nem lesz egyszerű, hiszen Lewis Hamilton az elmúlt futamot megnyerte.

Hirdetés
 

Vasselon azonban úgy gondolja, hogy a TF109-es modell jól fog szerepelni a valenciai utcai ringen, és minden esélyük meglesz arra, hogy tovább növelve pontjaik számát, megerősítsék negyedik helyüket a világbajnokságban.

“Magabiztosan várjuk ezt a nagydíjat, mert a pálya összhangban van azzal, ami a legjobb aerodinamikai hatékonysági tartományt jelenti autóink számára, és a tavalyi évben is jól szerepeltünk itt” – mondta a szakember a csapat előzetesében.

“Szóval a nyári szünet után már alig várjuk, hogy ismét versenyezhessünk ezen a pályán, ahol jó eredményre számítunk. Valencia utcai pályának számít, hiszen közutakra alapul, azonban mégis más, mint az olyan tipikus utcai pályák, mint amilyen Monaco, vagy Szingapúr.”

“Relatíve nagysebességű, hosszú egyenesekkel, így az aerodinamikai hatékonyság terén teljesen mást követel meg, mint a többi utcai pálya” – tette hozzá Vasselon.

Jarno Trulli is optimistán várja a hétvégi futamot, mert úgy érzi, csapata valóban jól fog majd szerepelni Valenciában. Az olasz versenyző azt is elmondta, hogy tavalyi hatodik helyezése után most is elégedett lenne egy top6-os végeredménnyel.

“Monacóval ellentétben, Valencia egy gyors utcai pálya, így feküdhet az autóinknak” – mondta Trulli. “Valójában nem is igazán olyan, mint egy utcai ring, hiszen sokkal gyorsabb, mint a többi ilyen pálya. A tavalyi évben az első hatban végeztünk Valenciában, és ez a célom az idei versenyre is.”

“Jó volt látni, hogy mindkét autónk pontot szerzett Magyarországon. Valencia egy más karakterisztikájú pálya, így nehéz is előzetes jóslatokba bocsátkozni az eredményt illetően, azonban célom az lesz, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!