Friss hírek

A Toyota megmenthette volna az USF1-et

Az idei évre érvényes nevezéssel rendelkező, ám az utolsó pillanatban csődöt jelentő US F1 istálló egykori csapatfőnöke, Peter Windsor hosszas hallgatás után szólalt meg, és érdekes dolgokat árult el.Az idei évre érvényes nevezéssel rendelkező, ám az utolsó pillanatban csődöt jelentő US F1 istálló egykori csapatfőnöke, Peter Windsor hosszas hallgatás után szólalt meg, és elárulta, hogy ma már sok mindent másképpen csinálna, de ha tehetné, ismét nekivágna.

Hirdetés
 

Az amerikai álomnak egyik pillanatról a másikra vége szakadt, ugyanis az US F1 nem sokkal a szezonnyitó Bahreini Nagydíj előtt bejelentette, hogy nem tud nekivágni az idei bajnokságnak, jóllehet arra engedélyt kapott a szövetségtől.

A brit szakember a GP Week online magazin hasábjain tért vissza, és a lapnak adott interjújában elmondta, hogy ma már sok mindent másképpen csinálnia.

„Mindig is az volt a célunk, hogy házon belül tervezzük és építsük meg az autónkat, hiszen csak így beszélhettünk volna US F1-ről” – mondta.

„Sokan mondták, hogy le kellene paktálnunk a Toyotával, és ilyen, olyan szerződéseket kellene kötnünk.”

„Azonban mindig is tudtuk, hogy ha ezt megtennénk, nem beszélhetnénk US F1-ről. Persze, így utólag már okosabb az ember, és jobb lett volna, mint a semmi, ez teljesen egyértelmű.”

„Az egyik probléma viszont az volt ezzel, hogy ez a szerződés nem csak a karosszériáról, hanem a motorról is szólt volna. A Toyota csomagja ugyanis magát a motort is magában foglalta, viszont addigra már szerződésben álltunk a Cosworth-szal.”

Windsor azt is elmondta, hogy ha sikerülne megfelelő szponzorokat és embereket találnia, nem habozna, ismét nekivágna, és megpróbálna csapatot indítani a Forma-1-ben, hiszen nem ő lenne az egyedüli, akinek ez nem elsőre sikerült.

„Azt gondolják, hogy Frank Williams 1978-ban próbálkozott először? Nem emlékeznek, hogy a McLaren-féle Project Fourt három sikertelen kísérlet előzte meg? David Richards forma-1-es csapata még a nevezési procedúrán is csak nehezen jutott át.”

„Éppen ezért, ha egy ütőképes csomag rendelkezésre állna, akkor biztos vagyok abban, hogy ismét megpróbálkoznék azzal, hogy csapatot indítsak a Forma-1-ben, és erről a dologról még nem tettem le.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Toyota megmenthette volna az USF1-et
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!