Friss hírek

A Toyota nem fog leereszteni a szezon közben

A Toyota olasz pilótája, Jarno Trulli szerint csapatának mindene megvan ahhoz, hogy egy kiváló szezonkezdés után, továbbra is az élmezőnyben maradhasson, ám ehhez folyamatos fejlesztésekre van szükségük, mert riválisaik egy percig sem tétlenkednek.

A Toyota olasz pilótája, Jarno Trulli szerint csapatának mindene megvan ahhoz, hogy egy kiváló szezonkezdés után, továbbra is az élmezőnyben maradhasson, ám ehhez folyamatos fejlesztésekre van szükségük, mert riválisaik egy percig sem tétlenkednek.

A kölni bázisú csapat fantasztikusan kezdte az idei évet, pilótái az első négy versenyen három alkalommal állhattak fel a dobogóra, és a múlt héten megrendezett Bahreini Nagydíjon az első sorból indulhattak.

A Toyota azonban még mindig vár első futamgyőzelmére, ám Trulli úgy gondolja, mindenük megvan ahhoz, hogy az idei évben felállhassanak a dobogó legmagasabb fokára, jóllehet oda kell figyelniük a többiekre, akik folyamatos fejlesztéseikkel rohamléptekben közelednek.

“Úgy gondolom, minden esélyünk megvan arra, hogy az egész szezonban versenyképesek maradjunk, de természetesen továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, és aztán majd meglátjuk, az mire volt elég” – mondta az olasz versenyző csapata sajtóközleményében.

“Az autó igen versenyképes, és nagyon odafigyelünk arra, hogy mit csinálunk, így biztos vagyok abban, hogy továbbra is az élen harcolhatunk. De egy pillanatig sem állhatunk le, ugyanis azok a csapatok, melyek komoly sikereket értek el a múltban és most szenvednek, mindig is képesek a fejlődésre, így folytatnunk kell az intenzív fejlesztéseket.”

A Toyota részben annak köszönheti a kiváló kezdést, hogy a Brawn és a Williams mellett, ők is “ügyesebben” értelmezték a szabályokat, és a duplafedelű diffúzorral tervezték meg idei versenygépüket, amely döntőnek bizonyult, hiszen az FIA szabályosnak minősítette az elrendezést.

A japán vezetés ennek ellenére sem elégedett, és addig nem is lesz az, míg a csapat meg nem szerzi évek óta hajtott első futamgyőzelmét, amelyre a hétvégén minden esélye megvolt, ám végül a vezetés nagy igyekezetében, eltaktikázta magát.

Trulli viszont úgy gondolja, örülhetnek, hogy csalódottak a harmadik pozíció miatt, hiszen az elmúlt években örömódát zengtek egy-egy dobogós eredmény behúzásakor.

“Az, hogy csalódottak vagyunk a harmadik hely miatt, jól mutatja, mennyire más az idei év, mint a tavalyi” – mondta az olasz, aki jelenleg a negyedik helyen áll a pilóták versenyében.

“Egy évvel ezelőtt, egy igen különleges pillanat volt, mikor megszereztem a harmadik helyet Magny-Cours-ban, sőt az azt megelőző évben még az is lehetetlennek tűnt, hogy a dobogó közelébe kerüljünk. Ez is mutatja, hogy hatalmasat léptünk előre.”

“Már háromszor felállhattunk a dobogóra, pedig még csak négy versenyt teljesítettünk. Négy verseny alatt annyiszor sikerült bejutnunk az első háromba, mint az elmúlt három év alatt összesen, ami szerintem fantasztikus dolog” – tette hozzá Trulli.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!