A Toyota nem veti be a csodafegyvert Németországban - F1VILÁG.HU

A Toyota nem veti be a csodafegyvert Németországban

A Toyota vezetése úgy döntött, mégsem veti be vadonatúj, cápauszony-szerű motorborítását a hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjon, pedig az új elem sikeresen debütált a múlt heti teszteknek helyet adó Hockenheimben.

A Toyota vezetése úgy döntött, mégsem veti be vadonatúj, cápauszony-szerű motorborítását a hétvégén megrendezésre kerülő Német Nagydíjon, pedig az új elem sikeresen debütált a múlt heti teszteknek helyet adó Hockenheimben.

A japán nagyvállalat követte a McLaren példáját, és kipróbálta a hosszított motorborítást – melyet a Red Bull Racing mutatott be elsőként a Forma-1-ben még a szezon elején – a Német Nagydíj előtt megrendezett tesztprogramon.

Bár a McLaren egyelőre még nem döntött arról, hogy magával viszi-e az új elemet a hétvégi versenyre, a Toyota hétfőn hivatalosan is megerősítette, a régi motorborítással vág majd neki a Német Nagydíjnak.

A kölni bázisú csapat döntése azt bizonyítja, hogy az új elem nem hozta a várt eredményeket, bár Jarno Trulli abszolút elégedetten nyilatkozott a Toyota többi fejlesztéséről.

“Eredményes tesztprogramot teljesítettünk a múlt héten Hockenheimben, ami nagyon hasznosnak bizonyult, hiszen már két éve nem versenyeztünk ezen a pályán, így lehetőségünk nyílt arra, hogy kipróbáljuk a beállításokat, és a gumikkal is foglalkozzunk” – mondta az olasz pilóta.

“Ez volt az első alkalom, hogy az új Bridgestone Potenza gumikat kipróbáltuk ezen a pályán, és ez nagyon fontos volt, hogy megértsük azok működését a német ringen. Sokat fejlődtünk az elmúlt időben, az új aerodinamikai elemek kiválóan teljesítettek, így véleményem szerint feküdni fog majd a pálya az autóinknak.”

“Az elmúlt három versenyen pontokat szereztem, ami szintén bizonyítja, milyen jó formában vagyunk jelen pillanatban. Éppen ezért ezen a hétvégén is az lesz a célom, hogy pontokat szerezzek, és az első hatban végezzek. Optimista vagyok, mint általában” – tette hozzá Trulli.

Pascal Vasselon, a Toyota karosszéria részlegének vezetője, szintén optimista a hétvégi futamot illetően, és úgy gondolja, csapata legalább olyan jól teljesíthet majd, mint ahogy azt tette Magny-Cours-ban, ahol Trulli felállhatott a dobogóra.

“Arra számítunk, hogy legalább olyan eredményesek leszünk a hétvégén, mint az elmúlt két futamon” – mondta a szakember. “Ez pedig azt jelenti, hogy reményeink szerint közel leszünk az élmenőkhöz. Magny-Cours és Hockenheim nagyban hasonlítanak egymásra, már ami az autók beállításait illeti, így véleményünk szerint jók leszünk a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!