A Toyota vizsgálatot indított felfüggesztés ügyben

A Toyota vezetősége mélyreható vizsgálatot indított, hogy választ kapjon arra, mitől törött el Jarno Trulli autójának jobb első kerékfelfüggesztése a Kanadai Nagydíj pénteki edzésén.

A Toyota vezetősége mélyreható vizsgálatot indított, hogy választ kapjon arra, mitől törött el Jarno Trulli autójának jobb első kerékfelfüggesztése a Kanadai Nagydíj pénteki edzésén.

A japán nagyvállalat mindent megmozgat annak érdekében, hogy kiderítse, mitől törött el kétszer is Trulli autójának jobb első kerékfelfüggesztése a montreali pálya nyolcas kanyarjában lévő kerékvetőn.

A vizsgálatok már a csapat kölni főhadiszállásán is folytnak, és ha a Toyota nem kap választ kérdésére, az sem kizárt, hogy biztonsági okok miatt kénytelen lesz kihagyni a hétvégi Kanadai Nagydíjat.

“Egyszer még megtörténhet az ilyen, de mikor még egyszer előfordul, akkor már kétszer is meggondolod, hogy beülsz-e az autóba különösen egy olyan pályán, ahol nincsenek nagy bukóterek, és igen gyors kanyarok vannak” – mondta Trulli az Autosportnak. “Jelenleg fogalmam nincs arról, mi történik. A csapat keményen dolgozik, hogy választ találjon a történtekre, majd meglátjuk. Versenyző vagyok, így ha a csapat pályára küld, akkor azt nem tagadom meg, de mindig ott lesz, mi van, ha történik valami.”

A Toyota technikai vezetője, Pascal Vasselon elmondta, bízik benne, hogy a csapat órákon belül választ kaphat kérdéseire. “Bízunk benne, hogy megoldást találunk a problémára. Azonban először analizálni szeretnénk, hogy mi is történt pontosan. Kölni bázisunkon rengeteget dolgoznak az ügyön, és az ő visszajelzéseik nélkül nem is tudok mit mondani.”

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy a Toyota kihagyja a Kanadai Nagydíjat, a következőket válaszolta: “Még egy kicsit korai erről beszélni. Még csak péntek délután van. Nem hiszem, hogy erre a kérdésre most válaszolnom kellene. Először fel kell térképeznünk a problémát, és erre az elkövetkezendő néhány órában sor kerül.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!