A Toyota vizsgálatot indított felfüggesztés ügyben - F1VILÁG.HU

A Toyota vizsgálatot indított felfüggesztés ügyben

A Toyota vezetősége mélyreható vizsgálatot indított, hogy választ kapjon arra, mitől törött el Jarno Trulli autójának jobb első kerékfelfüggesztése a Kanadai Nagydíj pénteki edzésén.

A Toyota vezetősége mélyreható vizsgálatot indított, hogy választ kapjon arra, mitől törött el Jarno Trulli autójának jobb első kerékfelfüggesztése a Kanadai Nagydíj pénteki edzésén.

A japán nagyvállalat mindent megmozgat annak érdekében, hogy kiderítse, mitől törött el kétszer is Trulli autójának jobb első kerékfelfüggesztése a montreali pálya nyolcas kanyarjában lévő kerékvetőn.

A vizsgálatok már a csapat kölni főhadiszállásán is folytnak, és ha a Toyota nem kap választ kérdésére, az sem kizárt, hogy biztonsági okok miatt kénytelen lesz kihagyni a hétvégi Kanadai Nagydíjat.

“Egyszer még megtörténhet az ilyen, de mikor még egyszer előfordul, akkor már kétszer is meggondolod, hogy beülsz-e az autóba különösen egy olyan pályán, ahol nincsenek nagy bukóterek, és igen gyors kanyarok vannak” – mondta Trulli az Autosportnak. “Jelenleg fogalmam nincs arról, mi történik. A csapat keményen dolgozik, hogy választ találjon a történtekre, majd meglátjuk. Versenyző vagyok, így ha a csapat pályára küld, akkor azt nem tagadom meg, de mindig ott lesz, mi van, ha történik valami.”

A Toyota technikai vezetője, Pascal Vasselon elmondta, bízik benne, hogy a csapat órákon belül választ kaphat kérdéseire. “Bízunk benne, hogy megoldást találunk a problémára. Azonban először analizálni szeretnénk, hogy mi is történt pontosan. Kölni bázisunkon rengeteget dolgoznak az ügyön, és az ő visszajelzéseik nélkül nem is tudok mit mondani.”

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy a Toyota kihagyja a Kanadai Nagydíjat, a következőket válaszolta: “Még egy kicsit korai erről beszélni. Még csak péntek délután van. Nem hiszem, hogy erre a kérdésre most válaszolnom kellene. Először fel kell térképeznünk a problémát, és erre az elkövetkezendő néhány órában sor kerül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!