Toszkán Nagydíj

A vb-címre nem, a győzelemre készen állnak Schumiék

A Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher Melbourne-ben elárulta, célja, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét a Forma-1-ben, ám csapata egyelőre még csak az első győzelem megszerzésére koncentrálhat.


A Mercedes GP hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher Melbourne-ben elárulta, célja, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét a Forma-1-ben, ám csapata egyelőre még csak az első győzelem megszerzésére koncentrálhat.

A téli felkészülés után úgy tűnik, a balul sikerült tavalyi év után a Mercedes idén az élmezőnnyel csatázhat majd. A gárda hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher Ausztráliában elmondta, izgatottan várja hétvégét, hiszen biztos abban, a Mercedes az élen harcolhat.

„Alig várom már a versenyhétvégét a téli tesztek után” – nyilatkozta Schumacher.

„A Mercedes óriásit lépett előre az idei autóval, rendkívül teljesítmény-orientált versenygép és ez kifizetődő. Hétvégén rajtunk múlik, hogy ezt bizonyítani tudjuk-e, és ami azt illető, jó lehetőségeink vannak arra, hogy bizonyítsunk dolgokat.”

„Viszont nem becsülhetjük túl magunkat, és a valóságot kell látnunk – tehát minden bizonnyal a Red Bull Racing az a csapat, amelyet meg kell verni. Úgy vélem, jelentős szerepet játszhatunk a mögöttük zajló csatában.”

Schumacher hozzátette, véleménye szerint képesek lesznek arra, hogy az idei évben a Red Bull legfőbb üldözői legyenek, ehhez azonban a Ferrarit és a McLarent is le kell győzniük.

„Úgy vélem, a Ferrari ott lesz, a Renault és a Williams is jónak tűnik, és a McLarent sem szabad elfelejteni, mert arra számítok, hogy erősebbek lesznek, mint a teszteken. Rajtuk kívül mi is ott leszünk és úgy érzem, jó lehetőségeink lesznek arra, hogy a második leggyorsabbak legyünk.”

A német versenyző kiemelte, természetesen a világbajnoki cím a célja, ám úgy érzi, csapata egyelőre még nem áll annak megszerzésére. A futamgyőzelem elérése viszont reálisnak tűnik.

„Nagyszerű lenne dobogóra állni, de változtat ez bármin is? Nem. Ami változtatna, az az lenne, ha elérnénk a célunkat és megnyernénk a bajnokságot közösen a Mercedesszel. Én erre törekszem és ezért vagyok itt, és ezért dolgozunk nagyon keményen.”

„Hogy készen állunk-e rá? Nem. Tudunk versenyeket nyerni? Talán. Ez kielégít engem? Teljes mértékben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS