Költségplafon-ügy

A végsebesség miatt nem aggódik a Ferrari, a Red Bull teljesítménye miatt viszont igen

Nem aggódik a Ferrari Forma-1-es csapata amiatt, hogy a Belga Nagydíjon látott végsebességbeli hátrány a Red Bull csapatával szemben jelentősen megnehezíti majd a dolgukat hazai versenyükön, a jövő hétvégi Olasz Nagydíjon.

Max Verstappen vezetésével a Red Bull csapata sima kettős győzelmet aratott a vasárnapi Belga Nagydíjon: a holland pilóta a 14. helyről kapaszkodott fel, és nyerte meg a futamot. Spában a Red Bull nyilvánvaló előnyben volt a végsebesség tekintetében is, ez pedig különösen aggasztó lehet a Ferrari számára az olasz istálló hazai, monzai versenye kapcsán, ahová Zandvoortot követően látogat majd el a mezőny.

Amikor a Motorsport.com című internetes portál erről kérdezte a Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót, a szakember azt mondta, kétségkívül más beállításokat alkalmaznak majd, így nem aggódnak a végsebesség miatt.

Hirdetés
 

„Monzát tekintve nem aggasztó, mivel Spában is volt egy könnyebb szárnyunk, de nem használtuk, mert úgy gondoltuk, hogy nem az a megfelelő választás” – mondta a szakember. „Figyelembe véve a gumidegradációt és a vasárnapi magas hőmérsékletet, ami számomra aggasztóbb, hogy a Red Bull képes volt alacsonyabb leszorítóerővel menni, mégis nagyszerű sebességre volt képes a középső szektorban, ahol szükség van a leszorítóerőre.”

„Azt gondolom, nagyszerű leszorítóerővel rendelkezik az autójuk úgy alacsony, mint magas légellenállás mellett is. Szóval Monzában mi kétségkívül egy másmilyen típusú szárnyat használunk majd, egy alacsonyabb légellenállásút, úgyhogy maga a sebesség miatt nem aggódunk. De hangsúlyozom, a következő versenyek tekintetében szerintem az az összteljesítmény, amit a Red Bull mutatott vasárnap, mindenképpen aggasztó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A végsebesség miatt nem aggódik a Ferrari, a Red Bull teljesítménye miatt viszont igen
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!