A versenybírók felmentették Verstappent a szabálytalan előzéssel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

A versenybírók felmentették Verstappent a szabálytalan előzéssel kapcsolatban

HIRDETÉS
Nem találták szabálytalannak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói a Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent, noha a Mercedes óvást nyújtott be a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj után.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: Race winner and 2021 F1 World Drivers Champion Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Verstappen drámai fordulatok után megnyerte a futamot, és ezáltal a világbajnoki címet is vasárnap, nem sokkal a leintés után azonban a Mercedes megóvta a verseny végeredményét.

A német istálló a Sportszabályzat 48.8-as, illetve 48.12-es cikkelyére hivatkozva fellebbezett. Utóbbi szabály azt mondja ki, hogy a versenyzők a biztonsági autó bentléte alatt nem előzhetnek.

A Mercedes úgy találta, Verstappen a verseny újraindítása előtt elment Hamilton mellett, a Red Bull viszont a versenybírók meghallgatásán azzal érvelt, hogy a holland nem előzött, hiszen mindkét pilóta hol gázt adott, hol elvette a lábát a gázról, hogy felkészüljön az újraindításra.

Ráadásul „millió precedens” volt már arra, hogy a versenyautók egymás mellé kerültek a biztonsági autó mögött.

A versenybírók végül úgy találták, bár Verstappen nagyon rövid időre Hamilton elé került, visszasorolt a brit mögé, és már nem volt előtte, amikor véget ért a biztonsági autós periódus.

A stewardok így elutasították a Mercedes ezzel kapcsolatos óvását.

A Sportszabályzat 48.8-as cikkelyének ügyében még nem született ítélet, így továbbra is a versenybírók döntésére vár mindenki a futam végeredményével kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!