A versenybírók felmentették Verstappent a szabálytalan előzéssel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

A versenybírók felmentették Verstappent a szabálytalan előzéssel kapcsolatban

Nem találták szabálytalannak a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói a Red Bull holland versenyzőjét, Max Verstappent, noha a Mercedes óvást nyújtott be a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíj után.

Verstappen drámai fordulatok után megnyerte a futamot, és ezáltal a világbajnoki címet is vasárnap, nem sokkal a leintés után azonban a Mercedes megóvta a verseny végeredményét.

A német istálló a Sportszabályzat 48.8-as, illetve 48.12-es cikkelyére hivatkozva fellebbezett. Utóbbi szabály azt mondja ki, hogy a versenyzők a biztonsági autó bentléte alatt nem előzhetnek.

 

A Mercedes úgy találta, Verstappen a verseny újraindítása előtt elment Hamilton mellett, a Red Bull viszont a versenybírók meghallgatásán azzal érvelt, hogy a holland nem előzött, hiszen mindkét pilóta hol gázt adott, hol elvette a lábát a gázról, hogy felkészüljön az újraindításra.

Ráadásul „millió precedens” volt már arra, hogy a versenyautók egymás mellé kerültek a biztonsági autó mögött.

A versenybírók végül úgy találták, bár Verstappen nagyon rövid időre Hamilton elé került, visszasorolt a brit mögé, és már nem volt előtte, amikor véget ért a biztonsági autós periódus.

A stewardok így elutasították a Mercedes ezzel kapcsolatos óvását.

A Sportszabályzat 48.8-as cikkelyének ügyében még nem született ítélet, így továbbra is a versenybírók döntésére vár mindenki a futam végeredményével kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A versenybírók felmentették Verstappent a szabálytalan előzéssel kapcsolatban
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!